Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A braavosi Arc Nélküliek...

Sansa LannisterStark kérdése:

A braavosi Arc Nélküliek tulajdonképpen micsodák? SPOILER veszély!

Figyelt kérdés

Az első 5 évadban végig azt hittem, hogy vallási "aktivisták", akik a Sokarcú Isten által kijelölt embereket megölik, hogy ezzel igazságot tegyenek a világ rendjében. A 6. évadban azonban kiderül, hogy nekik tökmindegy, kit kell megölni, pénzért dolgoznak, nem az istenük parancsára. Lásd, a színésznőt, aki nem ártott senkinek, csak a kollégája szemét szúrta, és fizetett a haláláért.

Közönséges bérgyilkosok, akik vallás mögé burkolózva mentik fel magukat a törvény alól. Olyan, mint egy középkori szektás maffiacsoport, akik egyházat alapítanak, hogy ne kelljen adózniuk stb. (Megjegyzem, ha ez igaz, akkor zseniális húzás a készítőktől, hogy megint belecsaltak a csapdába, mi meg 5 évadon át hittünk nekik, most kiderül az igazság)

Arya azért akarta őket otthagyni, mert erre jött rá?

2016. jún. 24. 19:16
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

A törvények relatívak. Megvannak a saját törvényeik, ezért ölnek.

Ezt lehetett tudni már az első évadban is. Robert azon gondolkodik, hogy ne béreljenek-e fel egy arcnélkülit Dany megölésére.

2016. jún. 24. 20:34
 2/6 anonim ***** válasza:
87%

Kb. az van, amit írtál, tehát eléggé ellentmondásos.

Régen a valyriaiak (Targaryenek és Baratheonok ősei is) leigáztak egy rabszolgatartó birodalmat, majd ők is elkezdtek rabszolgákat tartani.

Az egyik rabszolga vagy őr (ezt nem tudni pontosan) mindig hallotta a rabszolgákat imádkozni és arra jutott, hogy mind ugyanahhoz az istenhez imádkoznak, csak több arca van. Az egyik rabszolga mindig a fogvatartója haláláért imádkozott, ezért megölte a fogvatartót és cserébe a rabszolgától az életét kérte, tehát hogy szolgálja őt, így ők lettek az Arcnélküli Emberek.

Később egy csomó rabszolga elszökött a valyriaiaktól és Braavosban telepedtek le, ahol létrejött a Sokarcú Isten hite és megépítették a templomát, a Fekete és Fehér Házát.

Az Arcnélküli Emberek vallásosak, úgy hiszik, hogy csak egy isten van, a Halál, aminek több arca van, pl. ő a 7 isten közül az Idegen, vagy YiTiben az oroszlán, Qohorban a fekete kecske stb.

És úgy vélik, hogy az istenük ajándékát, a halált, nem lehet mindenkinek megadni, csak annak, akinek kérik a halálát.

És itt jön az, hogy ők bérgyilkosok, tehát pénzért ölnek, de nem csak pénzért, hanem pl. ha "A" megakarja öletni "B"-t, de nincs pénze, akkor ahelyett a gyerekét adja az Arcnélkülieknek.

Tehát szerintem is ezt ellentmondásos.

Arya azért hagyta el őket, mert gondolom nem bírta elviselni,hogy olyat kell megölnie, akit nem akar.A könyvben még náluk van.

2016. jún. 24. 20:53
 3/6 A kérdező kommentje:

1es, a te válaszodnak semmi értelme.

2es, köszi a részletes leírást. Olvastam a könyvet, ezért raktam a kérdést a sorozat kategóriába. Szerintem Arya csalódott bennük, mert azt hitte, csak rossz embereket kell megölni, de nem. Ő ennél több akart lenni. Remélem több is lesz, nem hiszem, hogy belehal a sebeibe, elvégre bárkit meg lehet menteni (pezsgőt bontottam a Vérebre)

2016. jún. 24. 21:59
 4/6 anonim ***** válasza:
48%
Miért nincs? Az arcnélkülieknek tényleg megvannak a saját törvényeik. Robert pedig tényleg gondol erre. Mit nem értesz?
2016. jún. 24. 22:23
 5/6 A kérdező kommentje:
Értettem amit írtál, csak fölösleges rizsázás volt. Egy korrekt válasz az olyan, mint a másodiké.
2016. jún. 25. 15:01
 6/6 anonim ***** válasza:
39%
Ahamm.
2016. jún. 25. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!