A braavosi Arc Nélküliek tulajdonképpen micsodák? SPOILER veszély!
Az első 5 évadban végig azt hittem, hogy vallási "aktivisták", akik a Sokarcú Isten által kijelölt embereket megölik, hogy ezzel igazságot tegyenek a világ rendjében. A 6. évadban azonban kiderül, hogy nekik tökmindegy, kit kell megölni, pénzért dolgoznak, nem az istenük parancsára. Lásd, a színésznőt, aki nem ártott senkinek, csak a kollégája szemét szúrta, és fizetett a haláláért.
Közönséges bérgyilkosok, akik vallás mögé burkolózva mentik fel magukat a törvény alól. Olyan, mint egy középkori szektás maffiacsoport, akik egyházat alapítanak, hogy ne kelljen adózniuk stb. (Megjegyzem, ha ez igaz, akkor zseniális húzás a készítőktől, hogy megint belecsaltak a csapdába, mi meg 5 évadon át hittünk nekik, most kiderül az igazság)
Arya azért akarta őket otthagyni, mert erre jött rá?
A törvények relatívak. Megvannak a saját törvényeik, ezért ölnek.
Ezt lehetett tudni már az első évadban is. Robert azon gondolkodik, hogy ne béreljenek-e fel egy arcnélkülit Dany megölésére.
Kb. az van, amit írtál, tehát eléggé ellentmondásos.
Régen a valyriaiak (Targaryenek és Baratheonok ősei is) leigáztak egy rabszolgatartó birodalmat, majd ők is elkezdtek rabszolgákat tartani.
Az egyik rabszolga vagy őr (ezt nem tudni pontosan) mindig hallotta a rabszolgákat imádkozni és arra jutott, hogy mind ugyanahhoz az istenhez imádkoznak, csak több arca van. Az egyik rabszolga mindig a fogvatartója haláláért imádkozott, ezért megölte a fogvatartót és cserébe a rabszolgától az életét kérte, tehát hogy szolgálja őt, így ők lettek az Arcnélküli Emberek.
Később egy csomó rabszolga elszökött a valyriaiaktól és Braavosban telepedtek le, ahol létrejött a Sokarcú Isten hite és megépítették a templomát, a Fekete és Fehér Házát.
Az Arcnélküli Emberek vallásosak, úgy hiszik, hogy csak egy isten van, a Halál, aminek több arca van, pl. ő a 7 isten közül az Idegen, vagy YiTiben az oroszlán, Qohorban a fekete kecske stb.
És úgy vélik, hogy az istenük ajándékát, a halált, nem lehet mindenkinek megadni, csak annak, akinek kérik a halálát.
És itt jön az, hogy ők bérgyilkosok, tehát pénzért ölnek, de nem csak pénzért, hanem pl. ha "A" megakarja öletni "B"-t, de nincs pénze, akkor ahelyett a gyerekét adja az Arcnélkülieknek.
Tehát szerintem is ezt ellentmondásos.
Arya azért hagyta el őket, mert gondolom nem bírta elviselni,hogy olyat kell megölnie, akit nem akar.A könyvben még náluk van.
1es, a te válaszodnak semmi értelme.
2es, köszi a részletes leírást. Olvastam a könyvet, ezért raktam a kérdést a sorozat kategóriába. Szerintem Arya csalódott bennük, mert azt hitte, csak rossz embereket kell megölni, de nem. Ő ennél több akart lenni. Remélem több is lesz, nem hiszem, hogy belehal a sebeibe, elvégre bárkit meg lehet menteni (pezsgőt bontottam a Vérebre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!