Trónok harca, eddig hol állnak a szálak? Spoiler!
-Stark-Bolton harc az tiszta. (Sansát alakító nő elárulta, hogy ő biztos túléli az évadot, persze ez nem garancia a Stark győzelemre. Az én variációm az, hogy megérkezik a harc közben az Arryn felmentősereg, persze miközben Jonék vesztésre állnak így lesz hatásos a harc. Hozzáteszem nem tartom biztosnak Ramsay halálát. Remélem Rickont élve találják meg és nem ő lesz az egyik megnyúzott égő alany az előzetesből).Ha a starkok nyernek akkor a Frey-ek lesznek a következők?
-Arya visszamegy deresbe és mihez kezd? Csatlakozik a testvéreihez? Szép kis harci tudásra tett szert. Szerintem túl nagy a szabadság igénye biztos a saját útját akarja majd járni és végezni mindenkivel akivel eddig is akart.
-Királyvár: A királyné nagyot fog alakítani szerintem ezzel a megtévesztéssel.
-Mi van a Martellekkel? Oké, hogy kinyírtak mindenkit, szegény Myrcellát is, de mi a tervük? A lennisterek ellen mennek?
-Greyjoy szál? Denerys-től kérnek segítséget? És együttesen szövetkeznek a Starkokkal és a lennisterek ellen mennek majd?
-Samwell Tarly elvitte a kardot ha ő kerülne a Tarly ház fejére akkor ezúttal a Starkokat szolgálnák szerintem.
Sok szál van lehet kihagytam valamit. Szerintetek, hogy fonódnak össze a szálak? Illetve milyen lehetséges kimenetelek lesznek?
-Stark-Bolton: szerintem is egyértelműen vesztésre fog állni Jon oldala, majd megérkezik a Völgy serege és megfordítják a harcot. Ha Jonék nyernek és Észak ismét Stark uralom alá kerül, akkor valószínűleg nagy lesz a zúgolódás a Riverlands/Folyóvidéken is, mivel onnan sok ház támogatta Robbot, így igen, elképzelhető, hogy a Freyek lesznek a következők.
-Arya: használt mérget és tanítgatták harcolni, de ettől még egy komoly csatában nem állná meg a helyét, mert egy kislány. Nem tudom, hogy a sorozatban mennyire akar happy endet csinálni az HBO, de nem hiszem és hazaviszik-e Aryát, de én nem tenném, és szerintem a könyvben sem így lesz. Sokan azt várják, hogy hátha újraházasodik Lord Walder Frey és Arya beszökik megölni őt.
-Királyvár: Cersei tárgyalása a 10.részben lesz, ami érdekes lesz, mivel nem kérhet párbaj általi ítéletet. Ha Jaime visszatér, akkor szerintem vérontás lesz. Ha nem, akkor vagy megússza Cersei, vagy szarral meszelnek neki. Mivel Varys visszaindult Westerosra a legutóbbi részben, én így azt várom a 10.részben, amivel az 5.könyv zárult: SPOILER Varys megöli Pycellet és Kevan Lannistert. Ha ez megtörténne, akkor lehet, hogy emiatt Cersei tárgyalását is eltudnák halasztani.
-Martellek: a Martelleknek megvan a történetük a könyvben, de a sorozatban nagyon elbäszták őket! Eredetileg úgy volt a könyvekben, hogy Doran Martellnek van még 2 gyereke, Arianne és Quentyn. Régen, mikor Robert király lett, Oberyn elment megkeresni a lovagot, aki elszöktette Viseryst és Danyt. Megtalálta, majd olyan alkut kötöttek, hogy ha Viserys felnő és visszatér Westerosra egy sereggel, akkor Dorne népe fellázad Robert ellen és Viserys mellé állnak, aki feleségül veszi Ariannét. Mivel Viserys meghalt, így Doran elküldte Quentynt, hogy kérje meg Dany kezét. Quent épp Dany és Hizdahr esküvőjére ért oda, majd mikor Dany elrepült Drogonnal, akkor Quent elakarta lopni a másik 2 sárkányt és megszelídíteni őket, de azok összeégették és valszeg meghalt. Eközben Arianne néhány barátjával "elrabolta" Myrcellát és a dornei szokások szerint megakarta koronázni, hogy háborút szítson, azonban Doran megtudta és megállította őt. Majd visszatért Westerosra 2 olyan karakter, akik kimaradtak a sorozatból: Jon Connington, aki Rhaegar Targaryen barátja és az őrült király segítője volt, és egy fiú, aki állítólag Rhaegar és Elia Martell fia, Aegon Targaryen. Így Doran elküldte Ariannét, hogy találkozzon velük, Oberyn fattyú lányai közül pedig 2-t Királyvárba küldött.
Így hogy mi lesz a Martellekkel és Dornenal a sorozatban, az jó kérdés. Szerintem ha Dany visszatérne Westerosra, akkor lehet, hogy ott fog landolni és behódolnak neki.
-Greyjoyok: a Greyjoyok története is erősen le lett rövidítve és egyszerűsítve a könyvekhez képest. A sorozatban arról szó sincs, hogy szövetkeznek a Starkokkal, mivel mindenki úgy tudja, hogy Stark kb. nem is maradt. Annyit akarnak, hogy megválasztották Euront királyuknak, aki elakar hajózni Danyhez, valszeg feleségül kérni őt, visszatérni, és elfoglalni Westerost. Eközben pedig Theonék is Danyhez akarnak menni és szövetkezni vele.
A könyvben benne van Euron 2 másik testvére is: Victarion és Aeron. Aeron a "főpap", Victarion pedig a kb. az egyik legelismertebb fosztogatójuk. Euron király lett, mert van egy sárkánykürtje, amivel szerinte meglehet szelídíteni a sárkányokat. Így elküldte Victariont Danyhez, hogy Vic kérje meg Dany kezét Euronnak és vigye a sárkánykürtöt is. Euronék pedig ezalatt fosztogatnak. Vic elindult, de mivel gyűlöli Euront, ezért úgy döntött, hogy ő maga kéri feleségül Danyt. A nagy meereeni csatára érnek oda, ahol partraszállás után segítenek a Barristan Selmy (a könyvben nem halt meg) vezette seregnek a harcban. Ezalatt Asha (a sorozatban Yara) csapatát legyőzte Stannis (ő is él a könyvben), Ashát pedig elfogta. Majd a Winterfellből menekülő Theont is elfogta.
-Sam: nem lesz a Tarly ház feje, mivel az Őrség tagja. Csak abban az esetben lehetne a Tarly ház feje, ha:
1) Minden férfi Tarly meghalna ÉS
2) Az örökös Tarly nőt nem venné valaki feleségül, aki felvenné a Tarly nevet ÉS
3) Nem lenne Tarly fattyú, akit törvényesít a király ÉS
4) Samet a király feloldozná az esküje alól, azért, hogy ne haljon ki a Tarly ház.
Szóval Sam nem lesz Lord Tarly. De még ha az is lenne, akkor se szövetkezhetne a Starkokkal, mivel Westeros két végén laknak, és ha megpróbálna hűséget esküdni vmelyik Starknak nyíltan, akkor a korona (érts: Lannister és Tyrell) Sam ellen vonulna és legyilkolná őt és népét.
Sam eredetileg a könyvben lepasszolta Gillyt és a kisbabát az anyjának, majd elment Oldtownba/Óvárosba, hogy maester legyen. Ott pedig találkozott egy archmaesterrel, Marwynnal, aki egyike a legnagyobbaknak, és aki elindult Meereenbe, hogy segítsen Danynek. Illetve találkozott Sam néhány tanonccal, akik közül az egyik valószínűleg a Jaqen H'ghar néven megismert Arcnélküli Ember.
*És szerintem az is megtörténhet, hogy az Umberek Ramsay ellen fordulnak majd a harcban.
Mivel már csa 2 rész van, és a 7. évad állítólag csak 7 részes lesz, így az HBO-nak nagyon lekell csökkentenie a szálakat, mivel most túl sok van, és már ígyis egy nagy katyvasz az egész 6.évad.
Így szerintem valszeg az lesz, hogy a 9. és 10. részben több szereplőtől is megválunk. Pl. az említett Pycelle és Kevan. Esetleg Cersei, ha bűnösnek ítéli a Hit. Ha harc lesz Cersei miatt, akkor szerintem a Gregorral való találkozást Lancel sem fogja túlélni, és akkor az is esélyes, hogy pl. elhullik a High Sparrow/Főveréb, vagy a káoszban valaki megöli Tomment és/vagy Margaeryt. Tomment már csak azért is, mert Cersei kapott gyerekkorában egy jóslatot, miszerint mindhárom gyereke hamarabb fog meghalni, mint ő. A következő részben, akár Ramsay is elhullhat, mivel a 7.évadban Északon valszeg a Mások lesznek az ellenségek. És azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ha a Völgy tényleg Jonék segítségére megy, akkor utána Sansa elmond mindent, amit Kisujj tett és így vele is végeznek (mármint Kisujjal). Esetleg még Davos a harcban.
Aztán a Beric Dondarion vezette törvényenkívüliek és a Véreb is szerintem Északra mennek, mivel Beric említette a legutóbbi részben, hogy Északon hűvös szelek fújnak, vagy vmi hasonlót. Így akár ők is a Falon köthetnek ki. Ezzel már Jon, Sansa, Rickon, a Véreb és Beric, Davos, Melisandre és a Fal is egy szálon futhatna.
Királyvárban is az említett lehetőségekkel meg lehet szabdalni a szálakat, vagy akár a dorneiak is megérkezhetnének egy támadással. Ha Dany visszatérne Westerosra, akkor Meereent is ellehetne felejteni. Stb.
1-es!
Válasz 1-es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!