Szerintetek is David Lynch a világ legjobb rendezője?
Nem.
Szerintem nincs olyan, hogy "A" legjobb rendező.
Vannak kiváló rendezők, akik munkásságában többségben vannak a remek alkotások, de ők is mellé- mellé nyúlnak néha.
Lynchtől például szerintem a Düne nézhetetlen, de a Veszett a világ, vagy a Kék bársony remek. ( Na igen, a Twin Peaks! Imádtam azt a sorozatot, de ugye ott a 30-ból csak 6 részt rendezett Lynch.)
Én speciel jobban kedvelem Tim Burton munkáit.
Kinek mi jön be. A Mulholland Drive az egyik kedvenc filmem, de pl. a Kék bársony már nem jött be annyira.
Szerintem Kubrick, Hitchcock, Unkrich, Chaplin is egyelőre több jó filmet csináltak, mint Lynch.
Lynchet nem hogy a legjobbnak nem mondanám, még a legjobb 25-be se raknám be, annak ellenére, hogy bizonyos filmjeit kedvelem. Igazából még a legjobb szürrealista rendezőnek se tartom, Buñuel-t jobban kedvelem.
Bár azt érdekesnek találom, hogy valamelyik válaszoló szerint a Mulholland Drive még elmegy, de a többi filmje "értelmetlen zagyvaság". Láttad az Az elefántember-t, esetleg a Straight story-t?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!