Hogy nevezik ezt a kategóriát? (kicsit hosszabb leírás)
Szeretem azokat a filmeket, amik elgondolkodtatóak és nem csak a látványvilág a lényeg, van mögötte tartalom, viszont nem az a sablon történet, hanem elgondolkodtatja az embert és pörögni kell a fogaskerekeknek a fejünkben, hogy megértsük a lényegét es vannak benne csavarok is tehát nem lehet előre tudni hogy mi lesz a vége.
Nem tudom mi ennek a kategóriának a neve, ehhez kérnék segítséget. Ha valaki tudja legyen szíves elárulni, vagy akár film címeknek is örülnék amik illenek a leírásommra.
Előre is köszönöm annak aki elolvasta kicsit hosszúra sikerült kifejtésemet, annak pedig méginkább aki tud segíteni.:)
Mi ezt a barátommal úgy hívjuk, hogy "nekünk való" :)
Itt van pár film: Pillangóhatás, Inception, A szív bajnokai, A dán lány, A mindenség elmélete, Holt költők társasága, Schindler listája, A zongorista, A csíkos pizsamás fiú, Életrevalók, Az élet szép, A nő kétszer, Beszélnünk kell Kevinről
Ezek mind elgondolkodtatnak, utána nagyon sokat beszélünk róluk. Nem csak az a tipikus megnézem és kész film, nem egyértelmű minden, lehet róla beszélni azon kívül, hogy "aha jó volt" meg "tök jók voltak a díszletek".
Heló!
Fight club, Játsz/ma, 12 majom, 2001: Space Odyssey, Donnie Darko
Szerintem leginkább a thriller ilyen kategória, bár nem vagyok benne biztos. :/
Abból pedig ezeket a filmeket ajánlom:
Godsend - A teremtés klinikája
A kéz, amely a bölcsőt ringatja
Megszállottak háza
Frequency
Hívatlan vendég
Amnézia
Elrabolt élet
Halálos átverés
Szerintem ez nem egy kategória, hanem sok kategóriában lehet ilyen.
Angol címeket tudok csak, mindent így nézek:
-The revenant
-Shutter Island
-Inglorious Bastards
-The secret window
-Lost in translation
-Perfect sense
-Blue is the warmest colour
-Boys don't cry
-The imitation game
-Match point
De végtelen lehetne a lista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!