Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Tyrion Lannister valójában...

Tyrion Lannister valójában Targaryen?

Figyelt kérdés

Hogy értett szót azokkal a sárkányokkal amikkel még nem is találkozott?

Van benn Targaryen vérvonal?

Vagy mi?

2016. máj. 4. 23:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom az előbbi 2 válasznyi "gyönyörű" kirohanás törölve lett :D

De a törölt válaszoló figyelmébe ajánlom: 2db 72%-os válaszoló van. Az egyik, aki az 1-6-8. válaszokat írta, a másik én (10.)

2016. máj. 5. 18:07
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

#9: Nem vettem provokációnak. :) Kicsit gondolkodnom kellett most, mert már rég olvastam, de volt sok dolog, amin eltöprengtem anno.

Az egyik ilyen pl., hogy Stannis-nek, hogy nem fogy el soha a serege? Eleve megosztozott Renly-vel a Baratheonok-ra felesküdött házak seregein. Aztán a Fekete víznél legyilkolták a fél hadseregét; a Falhoz vezető útján zátonyra futott egy csomó hajója (lehet, hogy rosszul emlékszem), ott is vesztett embereket. Ami addigra maradt, azzal képes volt szétzilálni a vadakat. Majd Winterfell (Deres) felé veszi az irányt. Igaz, az úton felkeresi a klánokat akik csatlakoznak a seregéhez, de a tél elég rendesen megritkítja a seregét... és még mindig vannak emberei. De nem csak az ő esetében, több másik csatánál is az volt az érzésem, hogy a lordok katonákat varázsolnak maguknak a semmiből. Mikor már X számú nagyobb csatát elbuktak, rengeteg emberük odaveszett, de még mindig ütőképes sereggel állnak a csatatérre. Ez egy kicsit fura volt nekem.

De vannak még hasonló észrevételeim, amik zavartak, viszont semmi konkrétum, ami a történettel, vagy a szereplőkkel lenne kapcsolatos. Inkább csak pár apró, mellékes dolog, amik a háttérben vannak. :)

#10: Lehet, hogy keverem a sorozattal, de mintha Oberyn említette volna Tyrion-nak a könyvben is, hogy meglátogatta őt csecsemő korában, és egy hétköznapi kisded volt. Nem volt olyan groteszk, mint a pletykák szerint. :)

43%-os: Tudom, hogy lepontozol, de gyanítom az általad kipécézett felhasználók többet tudnak a Tűz és Jég dala univerzumról, mint te, vagy én. Emellett nem személyeskednek, nem sértegetnek, nem trollkodnak, csak kifejtik a véleményüket, értelmes emberekhez méltó módon. Ha nem vagy képes moderálni magad, remélem bannolnak a Gyakorikérdésekről, mert itt nincs szükség ilyen emberekre, mint te. Üdv.

2016. máj. 5. 18:09
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
És arról nem is beszélve, hogy rengeteg 69%-os, és 72%-os válaszoló van. :D
2016. máj. 5. 18:10
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, említette Oberyn, mivel alapvetően az Oberyn-Cersei és Jaime-Elia házasságok történtek volna meg (vagy legalábbis az egyik) és ezért Oberynék odautaztak. De addig lelehetett vágni a farkat :D

Na szóval, majd meglátjuk.

2016. máj. 5. 18:14
 15/21 anonim ***** válasza:
22%
Dehogy pontozlak le. Az a két veréb, bármi történik a sorozatban mindig az ellenkezőjét írják, hogy az fog történni a könyvben majd. Ilyen ''divatutálatból''. Azért mondom, hogy ne hallgasson rájuk senki. Túl kis agyukkal nem képesek felfogni, hogy ha minden évad 20 részes lenne is menne a sírás, hogy ''de ez maradt ki, meg ez se így volt pontosan...'' Közben maga George RR Martin is közölte már, hogy az ő műve egyszerűen megfilmesíthetetlen. De mondom ez a két madár csak ilyen divatból utáló boldogtalan. Eleve nem létező karakterek sorsain sírdogálnak egyfolytában, csak mert egy sorozatba máshogy készítik el. Szerezzenek életet könyörgöm.
2016. máj. 5. 18:18
 16/21 anonim ***** válasza:
41%

Stannis serege ha jól rémlik akkor is bővül, miután meghal Renly, meg az a várkapitány(?), aki Viharvéget tartotta. A Tyrellek a Lannisterekhez húznak, de Renly seregének egy másik része meg Stannishez.

Meg északon a Gloverek és Mormontok is hozzácsapódtak már. De nem tudom akkor.

15. Nem utálok semmit sem divatból. (Eleve logikátlan kijelentés ez, amikor egy népszerű sorozatról van szó, amit inkább szeretni divat.) Próbáltam kedvelni a sorozatot, de nem megy. Nem tetszik. És nem csak nekem. Szerintem szimplán nem méltó a könyvekhez és önmagához sem. Nem azért mert nem pont ugyanaz, hanem mert az írók valahol a 3. évad körül feladták, hogy valami értelmeset préseljenek ki belőle. Mostanra a forgatókönyv nem áll másból, mint: szex, szex, gyilkolás a sokkhatás miatt, menő egymondatos, szex, gyilkosság a sokkhatás miatt, menő egymondatos, szex, gyilkolás, gyilkolás és ennyi. Nem beszélve a csomó ellentmondásról. Ha valamihez leülök, akkor teljesen jogos elvárás, hogy következetes legyen, ha maga az alapanyag az. Csak itt nem ez történik.

De mondjuk ha neked ez mindegy, mert amúgy sem léteznek, akkor nem igazán értem, hogy miért viselkedsz ennyire agresszívan. Vagy akkor a te életed a got kritizálók folyamatos szidásából áll? Az jobb?

2016. máj. 5. 18:34
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

#15: Én előbb láttam az első két évadot a sorozatból, minthogy a könyveket a kezembe vettem volna. És mikor néztem, már akkor ott motoszkált a fejemben, hogy ezt lehetett volna jobban is csinálni. És igen, a könyvek elolvasása után az is tudatosult bennem, hogy hogyan.

A Trónok Harca egy jó sorozat, de nem kiváló sorozat, és kevés erőfeszítésből lehetett volna sokkal jobban is csinálni belőle. Ez az ami zavaró lehet sok könyvolvasó számára. Persze, hogy nem lehet ugyanúgy adaptálni egy könyvet egy másik formátumba, hogy az az eredeti művet tökéletesen tükrözze. Lehetetlen. De meg lehet közelíteni az alapművet, ha a feldolgozás minél kevesebb részben mond ellent annak. Én nem keverem a két médiumot. A sorozatot és a könyvet is két külön univerzumként kezelem! De sokszor engem is bosszant, hogy néha milyen logikátlan, vagy túl egyszerű megoldásokkal jönnek elő a sorozatban, amiket minimális korrigálással, hozzáértéssel helyre lehetett volna billenteni. Ilyen, pl. a dorne-i szál, hogy mást ne mondjak. Még azoknak sem tetszett, akik bele sem kezdtek a könyvekbe, csak a tvben nézik. De nem is ragozom tovább...

Nem érdemes felkapni a vizet (főleg nem ennyire) mások véleményén. El kell fogadni, vagy átnézni felette, és kész. Nem kellenek a kirohanások, mert nem az óvodában vagyunk. :)

2016. máj. 5. 18:34
 18/21 anonim ***** válasza:
74%
Dehogy Targaryen.Lassan már minden karakterre rámondják a nagyokosok hogy az...
2016. máj. 6. 16:15
 19/21 anonim ***** válasza:
86%
Mégha Aerys is húzta meg előbb Johannát, nem pedig Tywin, akkor is, Tyrion fiatalabb Jaime-nél és Cerceinél, mégis hogy lenne Targ? Vagy valamit rosszul tudok?
2016. máj. 7. 19:47
 20/21 anonim ***** válasza:
71%
Úgy, hogy a pletyka szerint akkor (is) húzta meg, mikor vendégségben volt Tywinéknál Jaime és Cersei születése után.
2016. máj. 7. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!