Melyik ez a régi (színes) film?
Most mindjárt 19 éves vagyok, nem voltak 12 éves, amikor ezt a filmet láttam. (Sokkal fiatalabb voltam.)
Nem tudom pontosan, hogy miről szól, de arab területen játszódhat. Van egy szegény család, ahol van egy kislány. A nagymamája/anyukája mesél neki egy mesét arról, hogy ha valaki(egy lány?) átmegy a szivárvány alatt, akkor kisfiúvá változik. Közben a kislány elalszik, és a nő levágja a haját fiúsra, majd fiúruhát adnak rá, és másnak iskolába küldik (csak fiúk járhattak iskolába). Hogy miért akarták, hogy a lány tanuljon, azt nem tudom,de titokban kell tartania a lánynak, hogy ő nem fiú. Többször majdnem lebukik. (Pl. van olyan fürdés tanító óra, ahol a fiúkat a nemiszervük helyes tisztítására tanítják, és ő arra hivatkozva nem megy, hogy vérzik a lába, de aztán valahogy végigcsinálja lebukás nélkül- ekkor jött meg az első menstruációja. (Vagy legalább is ekkor ez már probléma volt.) Végül úgy bukik le, hogy valami büntetést kap, és emiatt a kút fölé a lábánál fogva felakasztják, és mikor érte mennek csupa vér, és így lebukik. Halálbüntetést szabtak ki rá, de egy öreg fószer eléri, hogy inkább neki adják feleségnek (aki amúgy tele van feleségekkel, valamiféle elöljáró, és azt hiszem a tanárok között volt), és ezután csak arra emlékszem, hogy a lányt oda is adják neki, és ékszereket mutat neki a hapsi, hogy válasszon, de ő nem választ, csak sír. Amúgy a lánynak a filmben fekete haja volt.
Ennyit tudtam mondani :/
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!