Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Rey Obi-Wan Kenobi lánya lehet?

Rey Obi-Wan Kenobi lánya lehet?

Figyelt kérdés

A 4. részben elhangzik ez a mondat:

You can't win, Darth. If you strike me down, I shall become more powerful than you can possibly imagine.

2016. ápr. 21. 22:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
30 év telt el a 6. rész óta, a 4. rész óta még több. Obi van már benne volt a kordban, Rey meg nem néz ki 40-nek. :)
2016. ápr. 21. 22:57
 2/9 anonim ***** válasza:
És ebből a párbeszédből miért következtettél erre?
2016. ápr. 22. 01:19
 3/9 anonim ***** válasza:

A mondatnak semmi köze Reyhez, ő arra gondolt, hogy force ghost lesz.

Rey nem lehet a lánya, mert nem lenne ilyen fiatal.

2016. ápr. 22. 02:19
 4/9 anonim ***** válasza:

Egy másik fórumon már leírtam: egy jó lovag élete végéig hűséges marad a rendje becsület-kódexéhez. A Jedik, néhány fő kivételével mind meghaltak, és a Jedi-rend névlegesen feloszlott, de akik egész életüket a rendnek szentelték, nem fogják félredobni az esküjüket annak bukásával sem. Obi-Wan halott társai emlékét gyalázta volna meg, ha száműzetése alatt szerelembe esik, ráadásul első kézből tudhatta, hogy milyen, ha egy jedi a szerelem végett félredobja esküjét. Plusz, a homokdűnék közt, maximum a buckalakókkal jöhetett volna össze.

Ja, és a lánya semmiféleképp nem lehetne, max. az unokája - de a legnagyobb mellényúlás lenne, ha Reyről kiderülne, hogy a leszármazottja.

2016. ápr. 22. 04:06
 5/9 anonim ***** válasza:

A legtöbb, amit kihozhatnak a dologból, hogy Anakin féltestvérének az unokája, ez viszont történeti lyukakat teremt, mert a Tatosine-on Luke-nak nem volt testvére, vagyis Anakin féltestvérének nem volt saját gyereke, legalábbis nem élt a háztartásban és szó sem esett róla, Luke távozása előtt pedig ugye meghaltak.

Plusz, ha mégis lett volna, aki a történetnek azon a pontján már külön háztartásban élt (elég fiatal lenne ahhoz és kétlem hogy pl. kolis gimnazista lett volna), Rey erő érzékenységét az sem indokolja, mivel az előzmény trilógia szerint Anakin apa nélkül született (vélhetően Darth Plagueis erő kísérletei következtében), míg a féltestvére egyértelműen az old school módon.

2016. ápr. 22. 10:26
 6/9 anonim ***** válasza:
Én annak örülnék a legjobban, ha egy egyszerű új szereplő lenne, senki fontos felmenő nélkül.
2016. ápr. 22. 11:45
 7/9 anonim válasza:

Olvastam egy pletykát, miszerint Luke Skywalker az apja.

Meg is van, itt olvastam : [link]

2016. ápr. 22. 15:22
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, valószínűleg a Disney nem akar majd sokat kockáztatni azzal, hogy valami nagyon váratlan dolog derül ki Rey szüleiről. És, szerintem inkább, kicsit biztonsági játékot játszanak majd, és (egy baromi nagy közhelyt befűzve) Luke lesz az apja a történet szerint.

De, a napokban állítólag(!) felkerültek a netre a SW VIII forgatókönyvének részletei (ami szerintem nem valódi, és nem fogja a végleges sztorit tükrözni). Viszont akit érdekel, az itt olvashat róla: [link]

2016. ápr. 23. 20:49
 9/9 anonim ***** válasza:

Akkor már inkább az unokája, ahhoz túl fiatal hogy a lánya legyen. Egyébként pedig szerintem elképzelhető. Hiszen arról gyakorlatilag semmit nem tudunk, hogy Obi-Wannal mik történhettek tatooinei remetesége alatt, oda könnyen beilleszthető sokféle új szál.

Fontos lehet nagyon Yoda ezen pár mondata is (ami sajnos a filmből kimaradt, csak a Sithek bosszúja regény változatában hangzanak el), az eredeti angol:

Yoda - "Too old, I was. Too arrogant to see that the old way is not the only way. These Jedi, I trained to become the Jedi who had trained me, long centuries ago... but those ancient Jedi, of a different time they were. Changed, has the galaxy. Changed, the Order did not, because let it change, I did not."

Az öreg jedi mester itt pont arról beszél, hogy azért bukott el ilyen könnyen a jedi rend, mert olyan ősi hagyományokkal kötötték meg a saját kezüket, amelyeken már rég túlhaladott a kor, a galaxis, az ellenfeleik. Szóval nem valószínű hogy akár Yoda, akár Obi-Wan kötelező érvényűnek kellett volna tekintse az elavult jedi kódex törvényeit, nekik is valami új utat kellett találniuk, ha azt szeretnék hogy a jedi rend valaha is újjáéledhessen.

Plusz Obi-Wanról tudjuk is a Clone wars sorozat alapján, hogy bármilyen példás jedi is volt, az érzelmeit még ő sem volt képes teljesen elnyomni Satine hercegnővel kapcsolatban. Ki tudja, talán azalatt a pár évtized száműzetés alatt rátalálhatott ismét a szerelem?

2016. ápr. 23. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!