Első horror film? 16/L
A régebbi vagy az újabb horrorok a durvábbak?
Igazából nagyon ijedős vagyok, szóval lehet mégsem olyan jó ötlet már horrort nézni... talán pár év múlva. :D Viszont egy-kettő története, kivitelezése nagyon érdekelne. Ti mit néztetek először és hány évesen? Megbántátok? :)
Valahol a kettő között szerintem, de minden évre jut pár gyöngyszem, 2015 is jó év volt ilyen szempontból.
elsőnek: régen ugyanannyi igénytelen fos gore volt, sőt anno még az effektek is szarok voltak többnyire.
Az első horror amit láttam az a barlang sorozat volt, rohadt jót nevettünk rajta (folyt a vér meg undorító volt kb pár jump scareel) 15-16 évesen nem tudom mennyi voltam. A következő az átok 2 volt...na én olyan vagyok, hogy közben röhögök amíg a többiek sikítoznak, aztán ők nyugodtan alszanak, én meg 1 hétig lámpa mellett filózok éjjel és a saját árnyékomtól is beijedek. Nem bántam meg hogy megnéztem, de ilyen lelki terroros horrort nem fogok soha többet nézni az biztos.
Szóval nem attól függ hogy mikor készült (egy idő után) hanem hogy mire megy rá. Undorításra vérrel meg trancsírozással, vagy terrorizálja a lelkedet. Manapság inkább a második kategória van ahogy én látom.
12-13 évesen láthattam a Sikoly-filmeket (vagyis az első hármat), nem bántam meg, a mai napig szeretem őket. Aztán egészen sokáig egyáltalán nem néztem horrort, kb. 20 éves korom körül fedeztem fel a műfajt.
Igazából filmfüggő, hogy félelmetes-e vagy nem, nem korszaktól függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!