Képarány? 16:9 mégis vannak csíkok?
Figyelt kérdés
Üdv. 16:9-es képarányú monitoron alul felül csíkok vannak. letöltött filmeknél ha rámegyek a VLC lejátszóba a videó beállitásnál kitudom igy töltetni az egész képernyőre a filmet de amikor eredeti dvd lemezt akarok nézni akkor nem engedi széthuzni a képet.. ez mért van? mit tegyek?2016. márc. 21. 21:20
1/5 anonim válasza:
A legtöbb mozifilm nem 16:9, hanem 2.39:1, így ezzel nem tudsz mit csinálni. Csak csonkolni tudod a képet.
2/5 A kérdező kommentje:
De akkor miért irják rá a dvd lemez boritóira hogy 16:9 es a képarány.. elmennek a k...a @nyjukba. akkor sok értelme van igy a 24 colos monitoromnak hogy a kép kb 30%-a full fekete. de mint emlitettem letöltött filmet ki tudok huzni teljesen hogy eltünjön a csík. dvd filmet miért nem engedi?
2016. márc. 21. 21:32
3/5 anonim válasza:
Van olyan film, ami 16:9. Melyik filmről van szó?
Vlc-ben nem tudom, hogy kell. Bsplayerben kipróbáltam és engedte nagyítani a dvd-t is.
4/5 anonim válasza:
Amúgy van értelme a monitorodnak, hiszen a sorozatok, tv műsorok 99%-ban 16:9-ben készülnek, így azok teljesen kitöltik a képernyőt csonkolás nélkül. Mozifilmek esetén pedig kisebb a csík, mint a régi 4:3 képarányú monitorok esetén.
A te monitorod a citromsárga, a legtöbb mai mozifilm pedig a narancs.
5/5 A kérdező kommentje:
3. válaszoló nagyon köszönöm. BS player megoldotta a gondot.. nagyon fura mert 16:9-es képarányra változtattam és a csik még mindig ott volt.. mérgembe meg ráraktam 4:3-ra és teljesen kihuzta minimális torzitással.. ez hogy lehet?:D
2016. márc. 21. 22:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!