Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért nem készülnek ma normáli...

Miért nem készülnek ma normális filmek?

Figyelt kérdés

Mintha egyre több olyan film lenne az utóbbi évtizedekben, ami rasszizmus elleni harcról, homokosok elnyomása elleni harcról, transzok elnyomása elleni harcról, drogfüggőség elleni harcról, szexfüggőség elleni harcról, pedofil papok elleni harcról stb. szól. A lényeg, hogy mindig valami ellen harcolni kell, valamilyen jogokért(?), de véletlenül se valami hétköznapi életnél nagyobb dologért.

Miért nem tudnak ma normális témákról filmet csinálni? Ma miért folyton a devianciákkal kell foglalkozni? Miért nincsenek ma normális történetek a vásznon? És egyáltalán, miért ilyen kiüresedett a film ma, hogy csak ilyen témákkal képes foglalkozni, és semmi tágabb perspektíva nincs?

Különben pedig mi harcolnivaló van ilyen problémákon a mai nyugati világban, de most halál komolyan? Ezek a mostani nagy jogharcosok mi a f*aszt akarnak még? Már rég pozitív diszkrimináció él a kisebbségek és devianciák felé. Nem is értem ezeket az embereket. Nagy hősnek hiszik magukat, csak mert beszélnek, írnak, filmet csinálnak. Odáig vannak maguktól, hogy ők hogy harcolnak az elnyomás ellen, közben meg a tököm nem nyom el már senkit a nyugati világban, legfeljebb a kisebbségek és a devianciák a többséget. A kellemetlen igazság az, hogy nem elnyomás ellen harcolnak, hanem azért, hogy mindenki azt gondolja, amit ők. Bátor jogvédő hősök. Röhög a májam. Az a katona, aki harcolt Hitler ellen, na az harcolt a rasszizmus ellen, nem ezek a békében bátor büszke senkik.

2016. márc. 9. 00:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
35%
Ez történik, amikor a sznobok lesznek egyeduralkodók a filmiparban. Tovább uralkodnak és gyártják a gagyi filmjeiket. :)
2016. márc. 9. 00:59
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
Nézz indie filmeket. Sok jobb mint a hollywoodi szar
2016. márc. 9. 04:26
 3/12 anonim ***** válasza:
Tudom mrg ajanlani at azsiai filmeket
2016. márc. 9. 05:39
 4/12 anonim ***** válasza:
86%
Az hogy te nem találkozol "normális témát" feldolgozó filmekkel, az nem jelenti azt hogy nem is készülnek ilyenek.
2016. márc. 9. 09:12
 5/12 Titusztitusz ***** válasza:
12%
Ez a jelenség azért van, mert az un. "liberális" eszmerendszer, és világnézet, sajnos túlságba is felül van reprezentálva a nagy filmstúdiók vezérkarában...Mint ahogy ugye minden más téren is...De azért ne keseredj el, ez az őrület, ami megyen manapság minden téren, és köztük a filmipar területén is, az egy beteg és torz eszmerendszer végső haláltánca már jól láthatóan...
2016. márc. 9. 09:31
 6/12 anonim ***** válasza:
76%
A Liza, az Agyomanók, a Star wars, Sicario, Machbet, Hotel transylvania 2, A kezdő, az Akihez a Föld beszél, a Samba filmek közül melyiket láttad, ami alapján ezt a felháborodást előadtad?
2016. márc. 9. 16:13
 7/12 anonim ***** válasza:
45%

Szűklátókörű vagy. Legalább írhattál volna egy példát, hogy mit értesz normális téma alatt és akkor konkrét filmekkel tudtuk volna alátámasztani, hogy miért nincs igazad. Amiket itt felsoroltál témákat azok a filmeknek csak egy kis százaléka.

Bár az írásod alapján neked nem az a bajod, hogy nem készülnek "normális" filmek, hanem hogy ezek a témák, amiket említettél azok elkészülnek. Nem kötelező ám megnézni őket. Az ilyen "meleg" filmeket én se nézem meg, mert nem nagyon érdekel, plusz van egy csomó más ami igen.

Mondjuk a pedofil papok elleni harc, meg a drogfüggőség elleni harc nem értem miért zavar bárkit is.

2016. márc. 9. 17:38
 8/12 A kérdező kommentje:

"Legalább írhattál volna egy példát, hogy mit értesz normális téma alatt és akkor konkrét filmekkel tudtuk volna alátámasztani, hogy miért nincs igazad. Amiket itt felsoroltál témákat azok a filmeknek csak egy kis százaléka."

Nagyon leragadtatok itt, pedig azt hittem, egyértelmű, hogy költői túlzást használok. Nem kell mindig mindent szó szerint venni, itt sem az volt a lényeg.

"Mondjuk a pedofil papok elleni harc, meg a drogfüggőség elleni harc nem értem miért zavar bárkit is."

Engem azért zavar, mert egy filmtől gondolatilag egy fokkal többet várnék el, mint adott emberek egyéni problémáinak a boncolgatása. (Ami ráadásul főleg díjakért és nézettségért megy...)

2016. márc. 9. 22:48
 9/12 Kyuta ***** válasza:

Animékkel próbálkoztál már?

Pl.: hotarubi no mori e

shigatsu va kimi no uso

(ezek szomorúak)

death note

Slayers

vagy a miyazakik

+sok más is van, érdemes utánanézni

2016. márc. 17. 21:50
 10/12 anonim ***** válasza:

NINCS IGAZAD! A mai filmek sajnos épp,hogy NEM EZEKRŐL szólnak,hanem:

-szex

-szerelem

-perverzség

-dirr durr hajtóvadászat

-vér

-durva akciófilmek

-gagyi,semmitmondó sci-fi

-perverz romantikus film

-kalandok

Én imádom a drámákat,thrillereket,de sajnos lentebb vitték a színvonalakat. És egyre jobban hiszem azt,hogy filmrendező akarok lenni, hogy bebizonyítsam a világnak,hogy VANNAK MÉG NORMÁLIS filmek,és van olyan is,hogy DRÁMA ÉS THRILLER.

A válasz pedig,hogy miért: MERT ELCSESZETT FILMVILÁGBAN ÉLÜNK

2016. júl. 13. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!