Írnátok olyan oldalt ahol filmeket lehet venni digitális formában?
"4/6 Amúgy olyan nincs amilyet te szeretnél, csak max illegális formában fordul elő külföldön, meg Mo-n is."
Rosszul tudod, már 2016-ban is létezett az Amazon ahol nagyon sok film vásárolható meg digitális formátumban, pont úgy ahogy a kérdező szeretné. Sajnos magyar filmet nem nagyon árulnak.
Az UltraViolet is létezett 2016-ban, de ez nem olyan ami a kérdezőnek kell.
Sajnos Magyarország nagyon le van maradva ezen a téren, ráadásul adminisztratív akadályokat is tettek, pl. külföldön élők (mint én is) nem vásárolhatnak magyar digitális zenét magyar online boltból. Technikailag ki tudom játszani a tiltást de sem üzletileg sem másképp nem értem a lényegét hogy valószinűleg a legfizetőképesebb réteget tiltják el.
Magyar és magyar szinkronos filmeket is szívesen vásárolnék digitális formátumban de mivel nincs ezért kalózmásolatokat kell letöltsek hogy a gyerekeim magyarul tudjanak filmet nézni.
Kérdezőnek: magyar és más ritka filmekre az egyetlen megoldás amit találtam hogy megvásárolom fizikai hordozón (pl. DVD), digitalizálom és feltöltöm egy Plex szerverre. A Plex az én hardveremen fut saját hálózaton, de kivülről is elérhetővé lehet tenni így gyakorlatilag a világon bárhonnan le lehet játszani az ott levő filmeket és más tartalmat (pl. zene, képek).
Amazonon kívül a Google, Apple és több más cég is árul digitális filmeket de a magyar kínálat gyakorlatilag nulla.
Tudom, ez nekem is probléma, hogy nehéz beszerezni a filmeket. Sajnos nagyon sok ember szokott rá a lopásra és már olyan szinten természetesnek veszi, hogy el se tudja képzelni, hogy fizessen érte.
Az Apple iTunes Store-on kívül egyenlőre nem ismerek más szolgáltatót, ahol digitálisan lehetne filmeket venni. Jelenleg 91 filmnél tartok, amit ott vettem. 1-2 film kivételével mindegyikhez van Magyar hangsáv. Mindegyik film minimum HD de a legtöbb amit vettem 4K minőségben is letölthető (a vásárlás tartalmazza a hd és 4K verziót egyaránt). Pl. A matrix filmeket 4K-ban tudtam megvenni Magyar hangsávval és csekély összegekért. A Navarone ágyúi 2-t nemrég vettem szintén Magyar hangsávval és HD minőségben. Ugyanilyen formában sikerült a piszkos 12-t is megvenni, szintén olcsón. De új filmek is sok van fent Magyar hangsávval, 4K dolby vision, dolby atmos formában (persze a dolby atmos az az angol hangra vonatkozik). Szóval az Apple iTunes store-t tudom ajánlani bárkinek. Vásárlás előtt persze mindig nézze meg a leírást, hogy van-e Magyar hang hozzá, mert sajnos nem mindenhez van, de nagyon sok filmhez. 2017-ben kezdtem itt vásárolni filmeket, szóval már akkor is sok filmhez volt Magyar hangsáv az Apple-nél. Zenét is vettem már náluk, szerencsére, mert időnként eltünnek zenék az előfizetéses szolgáltatásból, de amit megvettem az továbbra is megmaradt nekem. Filmet se vettek el még tőlem. Nemrég írtam a 3 nagy streaming szolgáltatónak (netflix, hbo és disney), hogy tervezik-e ilyen áruház bevezetését. A hbo egyenlőre nem, de ha lesz rá lehetőségük, akkor mindenképpen indítanak ilyet. A netflix ügyfélszolgálatosa nem tudott erről információval szolgálni, a disney pedig egyenlőre válaszra se méltatta a levelemet. Persze egyik haverom szerint kevesen vagyunk világszerte akik fizetnének ilyesmiért szóval nem sok esély van erre. Addig marad az apple meg a lemezek vadászata, mert az eredeti lemez kb sose megy tönkre. Tudom ez is ismeretlen a torrenten felnőtt emberek számára, de nekem van olyan cd-m, ami 85-ben lett gyártva és hibátlanul működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!