Értette valaki a 2001: Űrodüsszeia című filmet? (eredeti címén 2001: A Space Odyssey)
Nem marhaságról van szó, ezt 1 Oscar és 3 BAFTA díj formájában is elismerték. Kisfiú sem lehetek mert én még emlékszem a jó öreg Stanley Kubrick-ra. :D
A kérdést pedig azért ebben a rovatban tettem fel, mert ide sokkalta több ember látogat mint a többibe... viszont nem viccnek szántam!!! Tehát várom a -poénok mellett- az igazi véleményeket is. :D
Én gyerekkoromban először elolvastam a könyvet, ami 100%-osan érthető izgalmas és egyáltalán nem elvont történet volt. Sőt, teljesen elképzelhető reális sci-fi törénet.
Aztán kb. 1 éve megnéztem a filmet... Nos, ha nem olvastam volna anno a könyvet, akkor bevallom egy árva büdös szót nem értettem volna Kubric elvont művészfilmjéből...
Le lehet nyugodtan szólni, szerintem ezzel nemcsak én csak én vagyok így. A könyv remek, a film pedig meglehetősen látványos, először el sem hittem, hogy a 60-as években készült, de története egyszerűen érhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!