A Star Wars Klónok háborúját, vagy a Rebels-t érdemes elkezdeni?
A Klónok Háborúja a 2. rész a Klónok támadása és a 3. epizód a Sithek bosszúja között játszódik. A Rebels viszont a 3 és 4 között.
Nekem a Clone Wars jobban bejött. Komolyabb hangvételű és van egy-két rész ami egyszerűen zseniális (főleg a 3. évad után).
A Rebels sem rossz annyira. Nagyon látszik rajta, hogy gyerekeknek készítették. Nem annyira komoly, a cselekedeteknek nincs súlya. A szereplőkről tudjuk, hogy nem halnak meg, mindig megmenekülnek, a birodalmiak buták, nem tudnak célozni stb.
Szóval én Klónok Háborúját ajánlanám, esetleg ha befejezted belenézhetsz a Rebels-be. DE mindenképp a Clone Wars-al kezd!
"A szereplőkről tudjuk, hogy nem halnak meg"
Remélem tudod, hogy ez nem igaz... Kanan, Ezra, Ahsoka valószínűleg meg fog halni, mert a 4. részben már sehol nincsenek
Mindkettőnek vannak gyengéi, de ha érdekel a Star Wars világa, akkor szerintem érdemes mindkettőt megnézni. Elég lassan indulnak be, ezért türelmesnek kell lenni velük.
A Klónok háborúja már véget ért, 6 évadot élt meg, ezért bőven nyújt néznivalót. A Lázadók viszont lényegében még csak most kezdett beindulni, ezért lehet, hogy jobb lenne későbbre hagyni.
Egyébként tényleg vannak látható minőségbéli különbségek a kettő között, főleg a Klónok háborúja javára, ami több pénzből készült és több "durvaságot" megengedhetett magának.
A korábbi, 2D-s Klónok háborúja rajzfilmet is ajánlom. Bár már elvileg nem teljesen számít kánonnak, mégis a 3D-s Klónok háborúja rajzfilm előzményének számít, plusz nagyon hangulatos, stílusos, és rövid.
szerintem is jobb, de ha helyén kezeli az ember a Rebels-t akkor élvezhető
meg a most következő részek nagyon ígéretesek lesznek...
1. már bocs de jó nagy hülyeséget írtál.. a lázadókban tudjuk h nem hal meg senki???
akkor elmondom neked h a klónok háborújában volt ez.. már bocs yoda, obi wan, anakin, windu, dooku, grievous,darth sidious meg a jedik nagy része a politikusok nagy része a fejvadászok nagy részéről mind tudtuk h túl fogják élni. ebből a szempontból nagyon izgalmas volt mondhatom.....
a lázadókban egy központi csapat van akiknek szurkolhatunk és izgulhatunk értük. és láthatjuk majd őket idősödni meg fejlődni a másik a clone wars már befejeződött 6 évaddal a rebels meg még a második évadot sem fejezte be. úgy h senki ne mondja nekem h a clone wars jobb..de állítom a legtöbbnek csak azért tetszett jobban a clone wars mert "jaj de jóó itt majdnem minden részben értelmetlen fénykardpárbajokat vívnak amiből senki nem kerül ki győztesen"
Ettől függetlenül szeretem a clone warst félre ne értsetek. de a rebelsben több fantáziát és lehetőséget látok
Én a Clone Wars-al csak az 5.évadig jutottam. Azt mondják hogy az utolsó évad benne valami összecsapott gagyi lett mert határidőre kellett nekik befejezni. Alapvetően a Clone Wars-ban nem csak értelmetlen fénykardpárbajokat láthatunk hanem bemutatja a Clonok életét is valamennyire. Persze a Clone Wars-ban is az Obi-Wan/Anakin/Ahsoka hármas van főszerepben ami baj.
Rebelst is elkezdtem nézni, az első évad nagyon lassan indul, lényegében még akkor áll össze a csapat Ezra-val és tulajdonképpen a filler részek ezek sajnos. Elmennek értelmetlen küldetésekre meg stb. Most a 2.évad felénél tartok kb és itt már elég igéretesnek tűnik a sorozat.
Elsőnek nézd ki a Clone Wars-t mert nem fogod tudni ki azaz Ahsoka aki szerepel a Rebelsben is :)
Na erről egy egész blogbejegyzést írtam :)
A múltkor határoztam el magam és nekivágtam a Klónok Háborújának. Az első évad nekem kicsit gyerekes volt de nem állított le. Persze ott is voltak jó részek, például rögtön a második,amire a sorozat még később visszatér. Igazán kedveltem a CW- ben, hogy tudta a határokat. Nem volt sok a Jar Jar, sem az Ani-Padmé nemszeretemahomokot. A részek egy egy bölcsességre épülnek,van tanulni való. Nem igaz,hogy határidőre el kellett kapkodni az utolsó évadot, hiszen már a hetedik évadon dolgoztak mikor jött a Disney ex machina hogy állítsák le a gyártást. Az egyik író interjúban mondta,hogy a 8. Évadig meg volt írva. Személyes kedvenc részem három van, (kicsit spoileres,de nem tudom magamban tartani) 1 a geonózisi győzelem után egy elmét megfertőző betegségért felelős Poggle the Lesser és ez a betegség fenyegeti Ahsokat. Anakinon itt eluralkodik a gyűlölet és nem lövöm le a poént;). Másik pedig a 3. Évad 17. Rész. Utolsó pedig Darth Sidious harcjelenete a sithekkel,a kettő törvénye miatt. A magyar szinkronos verzióban Padmét leszámítva mindenkinek a filmbeli a szinkronhangja, angolul pedig csak 3PO,Obi Wan, Yoda,a szellem az utolsó évadból és Windu büszkélkedik az eredeti hangokkal.
A Rebelsnek nálam már a címe sem tetszik. Annyira árulkodó. Milyen cím ez,hogy lázadók? Sokkal jobban hangzana,hogy "The Rebellion" vagy "Uprisings",de ne legyünk ennyire primitívek. Oké ne a borítóról ítélkezzünk. De sajnos a sorozat sem jobb. Az ítélet napján,mikor a Disney halálos bűnöket elkövetve bejárattal a Lucasartsot, többek között a Clone Warsot is azon a napon állíttatta le,azzal az ürüggyel,hogy túl erőszakos és sötét a Disney channelhez. Itt lettem biztos a tervükben, hogy marketingá alakítják a franchiset, és első körben a gyerekeket célozzák meg a játék iparral. Bár decemberben a tescoban láttam birodalmi lépegetős rántott húst is, de a fő célpont a gyerekkor. Teljes mértékben látszik ez a Rebelsen. Tudjuk,hogy senki sem fog meghalni benne,mert mind szépek és jók. Természetesen a kicsik azonosulnak Esraval és meg van oldva. Viszont ami a legjobban bökte a csőröm az Sabine karaktere. Vették a Mandalóriaiak tiszteletét és szétlőtték a halalcsillaggal (a rogue one ban most töltik a fegyvert,csak itt Kyle katarn a cél). A CW-ben megismerhetjük a Halálőrséget,akik elit antipacifista kegyetlen harcosok nem pedig timglitangli kamaszlányok. Félreértés ne essék, nem himsovinisztáskodni akarok ezzel, de vannak elvárások egy jó női karakterhez. A CW vel ellentétben nem kapcsolódnak egymáshoz az epizódok és nekem nézhetetlenül gyerekes.
Elnézést a gyenge fogalmazásért de kicsit sietőben voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!