Melyek az alap horrorfilmek? Amit egy horror rajongónak "illik" látni.
Szerintem ezek:
Sikoly
Péntek 13
A kör
Rémálom az Elm utcában
Halloween
Végsó állomás
Szerintetek mi az,amit kihagytam vagy ami nem illik bele?
Heló!
Igen, ezek között tényleg van megkerülhetetlen "alapfilm", és néhány olyan, amiket még alapként sszoktak emlegetni.
A végső állomást kihagynám.
És kiegészíteném ezekkel (ezen művek voltaképp fontosabbak is, mint a többi, amit felsoroltál:
Alien, A dolog, Radírfej, Dellamorte Dellamore, A testrablók támadása, Freaks, Cápa, Psycho, Peeping Tom, Rosemary gyermeke, Tortúra, Ragyogás, Az ördögűző, A ház hideg szíve (1963), A texasi láncfűrészes mészárlás (1974), A vesszőből font ember, Iszonyat (1965), Elátkozottak falva, Suspiria, Gonsoz halott (1981), Deliria.
Párat khiagytam ,de amiket írtma, nos, ezek megkerülhetetlen alapok.
Cápa
Ómen
Rosemary gyermeke
Engedj be! (az eredeti)
Jó kérdés! Szerintem a felsoroltak közül néhány inkább túlértékelt klasszikus, nem éppen a műfaj legjobbjai :)
Én ezeket mondanám:
Mártírok
Kill List
28 nappal később
Bone Tomahawk
A betolakodó
You're next
Ideglelés
Sleepaway camp
Antikrisztus
Shutter
Magasfeszültség
Session 9
Texas chainsaw 1974
Kör
Funny games
It follows
Fűrész
Utolsó ház balra
Jákob lajtorjája
raktam ide filmet szerintem mindenféle alműfajból, van köztük 2015-ös is de szerintem ezek azok a filmek amiket mindképp látni kell ha akarunk valami fogalmat a horror műfajáról. A Péntek 13 filmeket szeretem valamennyire, de nem akarom elhinni, hogy régen sem csak nevettek rajtuk. Sikoly inkább fanoknak való, így nem nevezném alapfilmnek. A rémálom az Elm utcában talán még beleférne. Halloween is jó film de pár jelenet miatt átmegy szinte már vígjátékba, pedig a hangulata jó lenne. A második rész viszont már jó :)
"raktam ide filmet szerintem mindenféle alműfajból, van köztük 2015-ös is de szerintem ezek azok a filmek amiket mindképp látni kell ha akarunk valami fogalmat a horror műfajáról."
xDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!