Melyek a legjobb 2. világháborús filmek?
Eddig valamilyen rossz kisgyerekkori élmény miatt nagyon ódzkodtam a háborús filmektől, bár azért egy-kettő ilyen témájút láttam már (Ryan közlegény megmentése, Becstelen brigantyk.. stb.), de tegnap megnéztem a Fury-t és meggyőzött, hogy a háborús filmek nagyon nekem valóak!
Melyek a legjobbak, amik a 2. világháborúban játszódnak?
Vietnámi háborúsat találok lépten-nyomon, de mintha a 2. világháborúsak kevesebben lennének..
Amiket eddig láttam, és nekem nagyon bejöttek:
Ellenség a kapuknál
Company of Heroes - Hősök szakasza
Enola Gay
A piszkos tizenkettő
Kelly hősei
Vaskereszt
A katona fia
Ballada a katonáról.
(Ez a két utóbbi lehet, hogy nem jön be majd, mert inkább drámák, amik a II. világháborúban játszódnak.)
"de mintha a 2. világháborúsak kevesebben lennének.."
Ezek szerint csukott szemmel jársz a neten, töménytelen mennyiségű II.vh-s film van, amiből nagyon sok legenda is lett. Csak úgy pár példa:
Az elit alakulat
Ellenség a kapuknál
A piszkos tizenkettő
Kelly hősei (talán ez a kedvencem a műfajból...)
Das Boot (ez már legendás, nagyon komoly film)
Fegyverek szava
A halál 50 órája
Pearl Harbor (a gusztustalan patriotizmust és nyáltengert leszámítva jó film, nagyon látványos)
Kémek a sasfészekben
U-571
A híd túl messze van
A leghosszabb nap (szintén legenda)
Ryan közlegény megmentése
Navarone ágyúi
Sztálingrád (ez nagyon megrázó élmény volt, naturalistán kegyetlen film)
Levelek Iwo Jimaról (szintén ütős)
A dicsőség zászlaja (az előző párja, ugyanazt a csatát meséli el, de szerintem messze nem olyan jó, mint a másik film)
Úgy hirtelen ezek jutottak az eszembe.
Az ilyen Becstelen brigantykat, Furykat meg felejtsd el, nagyon gyenge filmket, legalábbis a fentiekhez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!