Szerintetek 1994-ben melyik filmnek kellett volna kapnia az Oscart?
Abban az évben jó pár kultikus film jelent meg,Ponyvareg-ény,Forrest Gump
Szerintetek melyik a legjobb film?
A félreértések elkerülése miatt a legjobb filmnek járó díja gondolok.
Nálam a A remény rabjai. De mindhárom filmet imádom. Nagyon különleges év volt. Elég pechesek ezek a filmek, hogy egymás mellé kerültek. Bármelyik másik évben simán behúzzák az Oscart.
És akkor még ott van Az oroszlánkirály is, ami szerintem a valaha készült legjobb mese.
Leon a profi, stb. Talán minden idők legerősebb filmes éve volt.
Ugyan. Beütöttem pl. 1962-t.
Ne bántsátok a feketerigót!
Harakiri
A csodatevő
Mi történt Baby Jane-nel?
Az öldöklő angyal
Lázadás a Bountyn
A rettegés foka
Az alcatrazi ember
Iván gyermekkora
Stb.
Simán volt olyan év. Sőt.
Egy kis helyesbítés: ezek az 1995-ös Oscaron voltak jelölve.
Szerintem jó helyre került, a jelöltek közül nekem a Forrest Gump a kedvencem. A remény rabjai érdekes kérdés, mert jelenleg vezeti az imdb-t, de akkoriban bukás volt - én legalábbis ezt olvastam valahol.
Tényleg az egyik legerősebb év volt, de azért voltak hasonlóak, mondjuk 1957.
Nem igazán tudok választani, de ezek közül valamelyik:
-Született gyilkosok
-Puszta formalitás
-A halál és a lányka
Ha viszont a jelöltek közül kell, akkor vagy a Kvíz Show vagy a Remény rabjai. De persze csak a legritkább esetben jelölik és díjazzák a ténylegesen legjobb filmeket.
A Remény rabjai túlzottan mesés, szerintem igencsak elmozdul a realitásoktól...
A Ponyvaregény egyáltalán nem olyan nagy szám... mi is van benne: poénok, öldöklés, sok vér. Egyáltalán nem világmegváltó történet
A Forrest Gump egyértelműen megérdemelte
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!