Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A star wars-ban minek a...

A star wars-ban minek a szimbóluma a sas szimbólum?

Figyelt kérdés

Kerestem, de nem találtam hogy pontosan micsoda is. Itt egy kép:

[link]

Néhány helyen azt írják hogy az ellenállás jelképe (7.rész), de az nem lehet mert ugyanaz a szimbóluma, mint a lázadóké volt. Nagyon kíváncsi vagyok. Előre is köszi a válaszokat^^

2016. jan. 17. 21:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Az ellenállás gyakorlatilag a köztársaságpárti lázadók ideológiai jogutódja, ezért is ugyanaz a szimbóluma. A hivatalos sztori szerint Sidious pusztulása után a galaxis egyik részén a köztársaság, a másik részén pedig a birodalom maradványai uralkodnak - a 7. rész megjelentével egy kicsit borult a hivatalos sztori, mert a "kibővített univerzum" sok eleme eltűnt, de gyakorlatilag az Első Rend a birodalom maradványa, vagy annak egy része. A 7. rész Ellenállása azért alakult, hogy ezt a maradványt is felszámolja, ideológiája gyakorlatilag ugyanaz, mint a köztársaság visszaállítására indult lázadás.
2016. jan. 17. 21:26
 2/3 A kérdező kommentje:
Ez új információ nekem, viszont akkor tulajdonképpen mi is a sas szimbólum? Mert a "Star Wars lázadók" c. sorozatba is benne van ez a szimbólum, viszont egy részt se láttam belőle.
2016. jan. 17. 22:02
 3/3 anonim ***** válasza:

A Lázadók szimbóluma, hogy ők most honnan szedték arra tudtommal nincs magyarázat. A régi Kánonban a Force unleash próbálta megmagyarázni, de az immáron kuka.

Az előző választ még kifejteném kicsit. SPOILER:

Sidious meghalt, utána a Birodalom szétesett egymással harcoló hadurakra, majd 1 év után az eyik hadúr össze tudott szedni egy flottát, ami a Jakku felett összecsapott a Köztársasággal, majd vereséget szenvedett. Ebből a csatából van a filmben az a csillagromboló a felszínen. Birodalom gyakorlatilag szétesett, és szép lassan felemelkedett az Első Rend, ami összefogta. A Köztársasággal egyezményt kötöttek, hogy leszerelik a haderejüket, és az ún. Ismeretlen régióban meg talán a Külső peremen élhetik a maguk zsarnoki életét. Közben az Első Rend elkezdett fegyverkezni, de a Köztársaság szokás szerint struccpolitikát folytatott. Leia folyamatosan figyelmeztette a Szenátust, hogy valamit tenni kellene, erre szép lassan kitúrták, és igyekeztek aláásni minden tekintélyét, és befolyását. Végső kétségbeesésében megalapította az ellenállást, ami legfőbb céljának a felemelkedő Első Rend figyelését tűzte ki. Ezt az ellenállást a Köztársaság titokban támogatta ugyan, de még így is a régi Lázadók Szövetségének a töredékét tette ki erőben, személyzetben stb. És ezek is nagyrészt a régi Lázadókból kerültek ki, ezért gyakorlatilag egyenesági leszármazottja, innen maradt a jelkép is. Az Első Rend erejéről még így sem tudott sokat az ellenállás, hiszen valahol a térképen kívül építkeztek. A filmben láthatod is, hogy amikor a csillagrombolóra viszik a pilótát, akkor ő meglepetten nézelődik. Ez azért volt, mert az Ellenállás nem gondolta, hogy ennyire képes volt felfegyverkezni időközben a Rend.

Ezeknek az infóknak egy része nem derül ki a filmből, hanem a megjelent könyvekben, netes anyagokban találhatóak meg.

2016. jan. 17. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!