Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Valaki elmagyarázná nekem,...

Valaki elmagyarázná nekem, hogy egy horrorfilm hogy tud idegesség levezető lenni?

Figyelt kérdés

Miért szeret sok ember horrort nézni?

Én nem mernék egyet se végignézni... az meg, hogy jó feszültségoldó, az kicsit hihetetlen számomra. :D

2016. jan. 10. 14:31
 1/3 anonim ***** válasza:

"Miért szeret sok ember horrort nézni?"

Szerintem sok oka lehet, az egyik, hogy látni akarjuk a bennünk levő félelmeket, amiket sosem látunk, csak a tudatalattinkban piszkálnak minket.

Egy másik ok lehet, hogy ha valaki ki akar szakadni a jelenből az egyik legkönnyebben elérhető inger a félelem.

"Valaki elmagyarázná nekem, hogy egy horrorfilm hogy tud idegesség levezető lenni?"

Szerintem bármi lehet stresszoldó, ami eltereli a gondolataidat attól, amitől stresszes vagy (a valóság).

2016. jan. 10. 15:14
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Velem már többször is előfordult, hogy pont emiatt néztem meg egy horrort.

Pl. még nyáron egy tök jelentéktelen dolog teljesen elrontotta a kedvem. Próbáltam nem gondolni rá de már kb. két órája azon rágtam mag. Késő este volt ezért elkezdtem egy elég brutális és szomorú horrordrámát nézni. A film teljesen lekötött, már nem gondolkodtam a saját hülyeségeimen, sőt szinte sokkolt a film. Mindig felvillanyoz ha látok egy jó filmet és amikor vége lett már tökre nem érdekelt, hogy mi cseszte el a kedvem még előtte.

Másik pedig mikor egyszer nagyon ideges voltam valamiért, de tényleg nagyon ideges, aznap este megnéztem egy nagyon brutális de király horrorfilmet, az is teljesen lenyugtatott. Az ilyen filmek ráébresztik a nézőt arra, hogy a saját problémáik mennyire jelentéktelenek lehetnek. Szóval egy horrorfilm olyan hatással tud lenni rám, hogy kizökkent teljesen abból az állapotból amiben előtte voltam (ha jó a horrofilm).

2016. jan. 11. 11:48
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat!
2016. jan. 11. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!