Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az mért van hogy a star wars...

Az mért van hogy a star wars első 3 része "új" a 4,5,6-ot pedig régen forgatták?

Figyelt kérdés
2015. dec. 28. 23:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mert a 4-5-6 az első részek. Az az eredeti trilógia. Majd jópár évvel később Lucas bácsi úgy döntött, hogy megcsinálja az előzményeket.

Én nem is hívom első résznek. Régi és új trilógia.

2015. dec. 29. 00:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem köszi :)
2015. dec. 29. 00:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem volt az "jópár év". Már 1980-ban a Birodalom visszavág mint "V. epizód" került a mozikba, 81-ben pedig az első film is megkapta a "IV. epizód: Új remény" alcímet. Lucas a kezdetektől tervezte az előzményeket, sőt a folytatásokat. Elvileg 12 rész vázlatával állított be a stúdióba annó.

Hogy miért a közepével kezdte a sztorit arra több teória is van, az egyik szerint arra várt, hogy meglegyen a megfelelő technika az előzményekhez. Ezt nem nagyon tudom elfogadni értelmes magyarázatként, mert ilyen alapon várhatott volna a végtelenségig, hiszen a technológia mindig fejlődik. Szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy jobbnak látta, és talán a stúdió is jobbnak látta az egyszerűbb történetű negyedik résszel kezdeni, mint a politikával, cselszövésekkel, árulásokkal teli, összességében sokkal összetettebb történetű előzményekkel. A negyedik rész pont azért lett hatalmas siker, mert klasszikus sztori, vannak jók és rosszak, kalandvágyó ifjú, hercegnő, öreg varázsló, talpig fekete gonosz, a jók megnyerik a reménytelennek tűnő csatát, mindenki boldog.

2015. dec. 29. 00:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ meg hogy ilyen sokat írtál :)
2015. dec. 29. 10:25
 5/6 anonim válasza:
100%
Nem ütött volna akkorát a Birodalom Visszavágban lévő csattanó,(Én vagyok az apád!) ha már eleve ismerjük az előzményeket.
2015. dec. 29. 19:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Azért mert az 1,2,3 a réginek az előzménytrilógiája
2016. jan. 1. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!