Mi a Birdman c. film sikerének a titka?
100%-ig egy véleményen vagyunk :D
Nekem ez a filmből nem nagyon jött le, de még ha le is jött volna, én akkor is nevetségesnek tartom, hogy az amerikai mesterlövész c. film mellett ez a film nyerte a Oscar-t. Szerintem az amerikai mesterlövész jobban megérdemelte volna :)
Itt nem a "tömeg gyilkoson" van a hangsúly. A történeten és a mondanivalón van a hangsúly, ja és persze azon, hogy hogyan sikerül ezt átadnia a filmnek. És ez szerintem ezerszer jobban sikerül itt, mint a Birdman-ben. És ezerszer szórakoztatób is volt, mint a Birdman.
Pénzt nem azért adunk ki a moziban, hogy végigszenvedjek egy filmet... (Szerencsére ezt nem moziban néztem...)
Szerintem az Amerikai mesterlövész egy nevetségesen szar film... Eastwoodot szeretem, de abból a filmből csöpög az amerikai, hazafias nyál - undorító módon bemutatva. Egy mesterlövész, aki áldott jó ember. Sose mond egy rossz szót az asszonynak. Becsületes, makulátlan stb. A poszttraumatikus stressz tünetei annyiban nyilvánulnak meg nála, hogy magas a vérnyomása. Nevetséges. Ajánlom figyelmetekbe a Testvéred feleségét c. filmet, aki ilyet akar látni hitelesebben.
A legvégén, mikor kiírják, hogy az az őrült veterán csávó kinyírta a főszereplőt, pedig az "csak segíteni akart neki", már vinnyogtam a szenvedéstől. Jézusom.
A Birdman kb. egymilliószor jobban összerakott film. Mind zene, mind szövegkönyv, mind színészi alakítások tekintetében. A szinte vágásoktól mentes fényképezése pedig valami briliáns. És ezt úgy mondom, hogy azért közel sem ez a kedvenc filmem. Egyáltalán nem.
Ha jó háborús filmet akarsz látni Eastwoodtól, akkor a Levelek Ivo Dzsimáról-t ajánlom, nem ezt a mesterlövészes marhaságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!