A star warsban (4-6. részek) minek lázadnak páran a birodalom ellen, mi nem tetszett nekik benne?
Nem tudom, ezt tulajdonképpen nem annyira mutatták be.
De pl. míg előtte a politikai döntéseket egy nagy tanács hozta meg, amit minden bolygó/faj (?) képviselt, addig utána az egész el lett törölve és egy tejhatalmú vezér kezébe került minden hatalom.
Szóval ott a többiek érdekei gondolom eléggé durván sérültek, lényegében megszűnt a demokrácai. Ami gondolom további problémákat is eredményezett, ahogy az a diktatúrákban lenni szokott.
De én nem vagyok otthon annyira a star wars-ban. Majd aki jobban ismeri, talán el tudja magyarázni jobban.
Kiszedhető a trilógia epizódjaiból végülis, hogy konkrétan mi a baj a birodalommal.
Félelemben tartja az embereket, a bolygókat, a galaxist. A 4. részben erődemonstrációként felrobbantanak egy bolygót. Ennyire foglalkoznak az élettel. Csak az uralom hajtja a császárt, semmi más. Elnyomja a bolygó lakóit, átveri őket, politikailag zsarol, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!