Ha megfilmesítenék Rejtő Jenő Elátkozott part c. könyvét akkor kinek a kezébe adnátok a rendezést és mien szinészekre mien szerepet osztanátok?
Figyelt kérdés
Nemrég láttam A három testőr abrikában c. filmet és arra gondoltam hogy ezt jobban is meg lehetne csinálbi. Rejtőnél tényleg az a jó ahogy leírja de pont ezért ez lenne a legjobb választás mivel Csülök narrál.2015. dec. 23. 11:03
1/3 anonim válasza:
Rejtő humorát nem lehet vászonra vinni. Olyan szinten tobzódik a verbális, illetve gyakran rejtett humorban az írásmódja, hogy nem alkalmas a megfilmesítésre. Pl. leírja, hogy X barátságosan vállon veregette Z-t, majd felsegítette a földről. Mindezt megpróbálod bemutatni, és kb. a Sas kabaré színvonala lesz olcsó vásári poénokkal.
2/3 A kérdező kommentje:
Tudom de ennél a könyvnél ezt meg lehetne oldani mivel Csülök narrál. Igy mondjuk az x látszólag úgy megütötte y-t hogy az csillagokat látott jól kivitelezhető lenne. A filmben sem ez volt a baj, nekem a színészekkel volt bajom.
2015. dec. 23. 21:12
3/3 anonim válasza:
Pontosan Bud Spencer az, aki lazán vállonvereget valakit, aztán felsegíti a földről vagy nem... A Spencer-Hill filmekben vannak olyanok, mint a Rejtőnél leírt kocsmai verekedések. Olvastam, hogy csak nálunk ennyire népszerűek /meg a lengyeleknél/, nyugaton mindenkit hidegen hagynak. Mi pedig mintha Fülig Jimmy kikötői pofonjait látnánk, meg a többi rejtői figurát. Ez a stílus lehetne átvihető egy jó Rejtő filmre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!