Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi baja van szinte mindenkinek...

Mi baja van szinte mindenkinek a Star Wars I-II-III. részével? Valaki igazán elmondhatná.

Figyelt kérdés

Én is gyerekként láttam a régi Star Wars-okat, mégis imádom az új trilógiát is. (a 7-ről most ne beszéljünk).

Őszintén kíváncsi vagyok, okfejtéseket, véleményeket várok, mi olyan gyalázatos az első 3 részben?

2015. dec. 21. 23:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
32%

"Szoval akkor az emberek nagy tobbsege azert utalja az uj trilogiat, mert mas 'nagy' emberek megmondtak hogy mert sz*r? Nincs sajat velemenyuk az embereknek ezek szerint?"

Sejtettem, hogy valaki ezt fogja leszűrni belőle, és szó mi szó, van benne nem kevés igazság. Sokan tényleg képtelenek saját szavaikkal leírni, mint tartanak rossznak a filmekben. És a Plinkett-es elemzések tényleg nagyon népszerűek e tekintetben, rengetegen ebből "lopják" az érveiket. Ezek a videók már lényegében mémek, annyit szajkózzák a bennük elhangzottakat.

Mindenesetre csak arra céloztam, hogy aki tényleg akkora fanatikus előzményb*zi, hogy magától semmi kivetnivalót nem lát a filmekben (nem azt mondom, hogy innen bárki is ez lenne, de bőven találkozni ilyenekkel is), és valóban kíváncsi a "másik tábor" álláspontjára, akkor az nézze meg ezeket a videókat, mert a fő érvek megtalálhatók bennük, mégpedig nem kis számban.

2015. dec. 22. 16:13
 12/20 A kérdező kommentje:

9: Engem is érdekelnének az érveid, segíthetnél egy kicsit, hol találjuk meg.

11: Megnéztem a Szirmai féle Baljós Árnyak kritikát. Én nem egy ennyire intenzív fikázást akartam nézni, csak egy beszélgetést "indítványoztam", hátha vki leírja végre, mi a baj az első trilógiával.

Ennyire jó filmeknél nem szeretek direkt a gyenge pontokra fókuszáló kritikákat, főleg videokat nézni. Nem azért, mert meg fog változni a véleményem, inkább ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor először láttam a Jurassic Park werkfilmet. Lerombol bennem egy világot. Feleslegesen. De véleménycserében részt veszek szívesen.

2015. dec. 22. 17:08
 13/20 anonim ***** válasza:
76%

Én nem vagyok belebuzulva az előzményfilmekbe, tisztában vagyok a hibákkal, de nagyon nagy túlzásokba esnek egyesek velük kapcsolatban

Az a kijelentés egyszerűen röhej, hogy lerombolták az eredeti trilógia szellemiségét

2015. dec. 22. 17:57
 14/20 anonim ***** válasza:
73%

Reagálnék erre a Szirmai Gergő kritikájára....a gyerekkel elsősorban az a baj hogy semmit sem tud az adott filmről,sorozatról vagy csak pont annyit amennyi kell a videójához. Lefikázza a videót ahogy tette ezt a The Walking Dead-el, azóta le is iratkoztam róla.

Előzmény filmek teljesen rendben vannak,nekem Obi-Wan karaktere tetszik azt nagyon eltalálták.

2015. dec. 24. 08:30
 15/20 anonim ***** válasza:
32%
Azt tudtátok (ezt maga Lucas vallotta be), hogy az előzménytrilógia néhány helyen azért összecsapoott (Lucas!), mert csak azért hozta létre, hogy a körülötte lévő franchise (játékfigura, pólók, bögrék, stb) előre törjön? Az előzménytrilógia csak egy reklám volt az eladható eszközökhöz, nem a film hozta a nagy zsét, hanem a sok eladott vacak. Ezért is van pl. több jellegtelen karakter (most komolyan, a filmen belül Mace Winduról, vagy Ki Adi Mundiról mit tudunk meg? Semmit.) Mindet el lehetett adni arcnak.
2015. dec. 24. 09:34
 16/20 anonim ***** válasza:
49%

semmi bajom velük,jobbak mint régiek.

a régiből ami a mai napig megunhatatlan az jabba udvara,meg amikor sidious idomítja luke-ot először verbálisan cinikuskodik,aztán tettlegesen lép fel mikor nem használ a szép szó.

2015. dec. 26. 00:37
 17/20 anonim ***** válasza:
46%

Na igen, nekem is ez a bajom. A szereplők szinte mind vagy papírlaposak vagy minősíthetetlenül idegesítők. A három film alatt talán Obi-Wan kivételével egy olyan karaktert se tudtak kidolgozni, aki akár minimális szinten is érdekelne. A 66-as parancs végrehajtásának jelenete szomorú ugyan, de végtelenül hatásosabb lenne, ha a bemutatott Jedikről bármit is tudnánk. A legtöbbjük csak háttérdísz, játékfigura reklám. De még igazából azok sincsenek mind kidolgozva, akik legalább egy kis szerepet kapnak. Mace Winduról személyiségét pl. nehezemre esne összetett mondatban leírni. Kész röhej, hogy még Wattóról is többet tudunk meg. Ezért volt akkora szükség A klónok háborúja rajzfilmre, mert ebben végre meg lehetett a szereplőket ismerni valamennyire.

Amikor az előzményeket nézem, igazándiból csak bambán, szinte végig érzelemmentesen nézek ki a fejemből, és csak bámulom ahogy idétlenül pörgetik a fénykardokat vagy röpködnek ide-oda az űrhajókkal. Sekélyes, lebutított látványparádé az egész, és Lucas legtöbb azon irányú törekvése, hogy érzelmeket facsarjon ki a nézőkből, vérszegény és eredménytelen vagy egyenesen nevetséges. Ha csak töredék annyi erőt fektettek volna a szereplők kidolgozásába, mint a jelentéktelen háttérdekorációkba meg az akár csak másodpercekre megjelenő cifra űrjárművekbe meg űrlényekbe, az máris ezerszer feljavított volna mindent.

Elképzelni sem tudom, hogy milyen ember az, aki csak úgy ki meri jelenteni, hogy ezek a szereplők egyértelműen jobbak lennének, mint az eredetik -- akik amúgy sem a karakterírás legremekebb példái, de legalább emlékezetesek, változatosak, egyértelmű személyiségjegyekkel bírnak, remek dinamika volt köztük, érződtek egymás iránti érzéseik, és többük világosan követhető, hiteles jellemfejlődési és tanulási íveken ment keresztül, hozzájárulva nemcsak a történet, hanem egyműs fejlődéséhez is. Illetve el tudom képzelni, de inkább nem akarok belegondolni.

2015. dec. 26. 01:18
 18/20 anonim ***** válasza:
Így megkésve és 4 filmel + 1 sorozattal később elmomdható hogy az előzmémy filmek jók ennyi. Aki szidja az nem gondol bele hogy még az istenített eredeti trilógiának is van nem egy hibálya egy film se tökéletes az előzmény filmek látványban igen jók karakterek is jóleg vannak írva igaz anakin a klónok támadásában kicsit el lett rontva de nem annyira hogy utálni lehessen
2021. máj. 16. 15:42
 19/20 anonim ***** válasza:
17# azért azok a jedik elég jól be lettek mutatva a TCW-ben és ne hogy azt mond hogy akkor még nem volt mert akkora már jópár éve ment
2021. máj. 16. 15:43
 20/20 anonim ***** válasza:

Azért érdekes, hogy 6 év alatt mennyit változott a világ. Ez alatt a kérdés alatt szinte ugyanazok a lehúzások mentek 5 éve, mint most az új trilógia kapcsán. Például:

"A három film alatt talán Obi-Wan kivételével egy olyan karaktert se tudtak kidolgozni, aki akár minimális szinten is érdekelne"

Ha Obi-Wan nevét kicseréljük Kylo Renére, akkor ez egy olyan mondat, ami az utóbbi időben elég sokszor elhangzott :D

De ami a legszebb az egészben, hogy ma már senki nem beszél így az előzménytrlógiáról, mintha varázsütésre megszépült volna.

2021. máj. 16. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!