Én vagyok az egyetlen aki nem utálja Jar Jar Binks- t?
Igen.
A Baljós árnyak a legrosszabb az eddigi 6 rész közül.
Értsd már meg, hogy a régi 3 résznek volt művészi beütése, értelme.
Az új 3 rész meg csak arra ment hogy jól megtömje Lucas is a zsebét. Mondj már egy Jar-Jar szerű karaktert a régi részekből.
Rendben, hogy az episode 1.2.3. nem olyan mint a régi, de legalább tovább tágították a Star Wars univerzumát.
És szerintem meg, nem is akartak olyan karaktereket mint a régiek. Újakat hoztak létre, és ezért más személyiségek kellettek. Ezért lett ilyen Jar Jar.
Én elhiszem, hogy egy kicsit idegesítő , de ezenkívül mi probléma vele?
Nem fogsz komoly választ kapni, mivel nagyon sokan szeretik leszólni az új trilógiát és, akárhányszor ilyen kérdést látnak, meg is teszik.
Ennyi.
"Én elhiszem, hogy egy kicsit idegesítő , de ezenkívül mi probléma vele?"
A legtöbb ember számára nem kicsit, hanem iszonyatosan idegesítő. Olyan figuraként kell rá tekintenünk, akit kimondottan azért raktak a filmbe, hogy megnevettessék vele a kisgyerekeket. Semmi egyébért. Rengeteg jelenetbe beleerőltették, holott a történet szempontjából nem kellett volna, hogy nagy szerephez jusson.
Sok minden teszi idegesítővé: a beszédmódja, a túlanimált, rajzfilmszerű mozgása, és a körülötte lengő színvonaltalan, kellemetlen "poénok" (például kakiba lép, lefingják, idétlenkedik a nyelvével). Tönkreteszi a jelenetek hangulatát -- például milyen már, hogy körülötte nagy csata folyik, amiben sokan elesnek, ő pedig ide-oda botladozik, és nem találják el a lövedékek, de még neki is sikerül leszednie pár ellenséges droidot. Ő nem egy hős, akire fel lehet nézni, hanem egy idétlenkedő balfék, aki szinte semmit sem ér el saját erejéből, mégis túlél mindent, miközben körülötte hullanak a bátor harcosok.
Aztán ott vannak a rasszista vonzatai is, például sokan a viselkedésében, hangjában, beszédmódjában a feketék kifigurázását vélik felfedezni. Gyakorlatilag olyan, mintha valami több mint 100 évvel ezelőtti rasszista bohózatból lépett volna át a Star Wars világába. Tudom, hogy Lucasnak nem ez volt a szándéka, de hatalmas hozzá nem értésre vall a részéről, hogy azt hitte, a Jar Jar-féle szereplők még elfogadhatók a modern világban. Az pedig a másik, hogy Lucas már régóta erőltette a sorozatba a gyermeteg, kínos humort, amellyel rettenetesen felbőszítette a rajongókat, és Jar Jar képezte mindennek a csúcspontját.
Nem muszáj őt utálni, de azért nem véletlen, hogy gyakorlatilag ő a valaha készült összes film egyik leggyűlöltebb és legszélesebb körben gyűlölt karaktere, egyfajta negatív legenda.
5:
Pontosan! Jar Jar nem egy karakter! Neki nincs karaktere. A film készítőinek üzleti-anyagi megfontolásaiból van benne, hogy a gyerekeknek rakjanak egy comil relief karaktert és hogy több Jar Jaros plüssfigurát és mekis műanyagfigurát adhassanak el és több pénzt kaszáljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!