A Horror filmekben miért néznek a szereplők mindig régi horror filmeket?
Elég nagy horror film rajongó vagyok, szinte naponta megnézek 1 vagy 2 horror filmet.
Feltűnt, hogy az amerikai horror filmekben a szereplők ha tv-znek mindig valami régi horror filmet néznek. A legtöbb esetben valami fekete-fehér zombis, frankenstein-es, drakulás filmet.
Eddig is "zavart" a dolog, de ma este elindítottam a "Tales of Halloween" c. filmet és ott is ezzel indult az első 5 perc, hogy a szereplők retro horrort néztek.
Komolyan felbszta az agyam, hogy Amerikában komolyan ekkora kultusza van a 30-40-50 évvel ezelőtti horroroknak, vagy ha nem, akkor milyen rejtett üzenet van e mögött.
Ezt amúgy nem 1-2 film alapján mértem fel, fel se tűnt volna, de amikor naponta néz az ember horrort akkor a 10.-20. film után feltűnik, hogy a régi horror nézés momentum az tudatos lépés.
1. easter eggs az igazi nerd-eknek
2. szerzői jogok.
Köszönöm a választ!
Az elsőt még értem is, a másodikat viszont nem.
Forgathatnának egy pár perces betétet is amit amolyan filmként néznek a szereplők. Film a filmben stílusban, így nem lenne szerzői jog probléma egy fiktív filmmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!