Tudnátok ajánlani valamilyen misztikus/fantasy/középkorban/viktoriánus korban játszódó filmet vagy sorozatot?
Ami fontos lenne, hogy igényes legyen. Az alacsony költségvetés egyáltalán nem probléma (egy bizonyos pontig). A sci-fi és jövőben játszódó filmek 90%-ától teljesen idegenkedem. Amik eddig tetszettek:
- LoTR-Hobbit / H.P.
- Trónok Harca
- Penny Dreadful (bár szeretem a filmben lévő "gonosz-durva-brutalitást", de nem tetszett, hogy ezt egy idő után teljesen értelmetlenül és folyamatosan, ok nélkül tolta)
- Sherlock Holmes filmek
- Walking Dead (bár már elég repetitív)
- Mennyei Királyság / Arn
- The Tudors
- Deadwood
- Legend of the Seeker
- Verkhan: Marching North
- Marco Polo
- White Queen
- Borgias
- The Vikings
Több hirtelen nem jut eszembe. :) Ami a lényeg; nem elsősorban sorozatokat keresek, illetve az ilyen szempontból lényegtelen a kategóriája. A jó történet és az igényes kivitelezés érdekel (amibe simán belefér a low-budget). Plusz, hogy ne legyen túl régi.
A katedrális (Ken Follett regénye nyomán)
Robin Hood (BBC-sorozat)
Robin Hood (Russel Crowe, Cate Blanchett)
King Arthur
Lovagok háborúja
Red riding Hood
Reign - hát, annyira nem nagy cucc
Vasálarcos
Gran Hotel
Merlin
Camelot (kicsit határeset, a díszlet elég bénácska)
Turn
The Musketeers
Black Sails
Crossbones
Copper
Salem
Galavant
Z-Nation
A katedrális
Illetve nem tudom ez mennyire játszik, ókori kosztümös sorozatok (Rome, Spartacus, Plebs)
A Reign( Uralkodónő ) tetszhet még, bár ez sorozat. Filmből még a Lovagregény, ami nagyon igényes, és vicces. Egyik kedvencem. A Harry Potterből azt hiszem most fog kijönni nemsokára egy új rész, valami nem is HP, hanem Lenyűgöző állatok és gondonásuk című kiegészítő.
A Karib tenger kalózait is tudom ajánlani, és az új Három Muskétást ( Orlando Bloom ). A neked tetszhető 10 % jövőben játszódó film lehet az Éhezők Viadala vagy az Útvesztő( + Beavatott ).
Kicsit az akció felé kapizsgálva a Red és a Mobil szerintem nagyon jó.
A Van Helsing és az X - men szintén igényes filmek és egy elég régi, de nagyon jó kedvencem a Sárkányszív. A sárkány benne Smaugot is lekörözi.
A Beowulf még jöhet Tolien művekből, de abból is inkább a régi, mert az új animációs, filmes keverékének az előzetese is szenvedés volt.
És még ezek: Tale, Holdhercegnő, Csillagpor( szintén remek )
Ja, és a Jumangi. Az is elég régi, de nagyon jó, hidd el. Meg persze a Narnia, de azt könyvben is nagyon ajánlom, a film hű hozzá. ( kivéve a zászló )
+ ami jönni fog: Pán, Alice tükörországban, Tökéletes trükk
Ha valamelyiket ismered, bocsi. Tudok többet is! Amúgy jó ízlésed van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!