Tudnátok olyan filmet/sorozatot/könyvet mondani, ahol fő téma a bírósági tárgyalás, azon belül is az ügyvéd és az ügyész harca az esküdtszékért?
Figyelt kérdés
2015. szept. 22. 21:48
1/9 anonim válasza:
John Grisham-nak vannak ilyen könyvei kamaszoknak és felnőtteknek egyaránt. A címekre sajnos nem emlékszem.
2/9 HalkHogen válasza:
Egy gyilkosság anatómiája
Philadelphia
Az ítélet
Ha ölni kell
A bíró
A cinkos
3/9 anonim válasza:
Legbelső félelem
A vád tanuja
Ártatlanságra ítélve
4/9 anonim válasza:
Sorozatok:
The Practice
Boston Legal
Harry's Law
Law and Order: Trial by Jury
5/9 anonim válasza:
12 dühös ember (bár ez inkább az esküdtekről szól)
Vinny, az 1 ügyű
6/9 anonim válasza:
E.S. Gardner konyvei pont errol a temarol szolnak, itt van nehany cim
A felszemu tanu este
A santa kanari esete
A szerencses lanyok esete
A rettego orokosok esete
7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :)
2015. szept. 23. 19:05
8/9 anonim válasza:
John Grisham könyveinek nagy része ilyen. Nagyon szeretem őket, tök jól meg lehet ismerni az angolszász jogrendszer büntetőjogi részét belőlük.
(Csak ne keverd össze a mienkkel, hiszen itt teljesen más... Nincs esküdtszék sem, stb.)
9/9 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, gazdasági jogot is tanulok és mindig is szerettem a témát, viszont a kontinentális jogrendszer valahogy nem vonz, az angol-szász viszont nagyon tetszik, ezért is akarok ilyen témájú könyvet olvasni. :)
2015. okt. 11. 18:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!