Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » The Strain? (A kór) Vélemény?

The Strain? (A kór) Vélemény?

Figyelt kérdés
Meg azt szeretném megtudni aki olvasta a könyvet hogyan végződik ? A vámpírok honnan származnak?

2015. szept. 3. 12:30
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem igazán érdekes elképzelés ez a vámpírokról,engem teljesen beszippantott. Ráadásul igen impresszív. (Én a sorozatot is nézem,isteni,nagyon jól van megvalósítva)

Angol nyelvű Wikipédia nyomán,saját,botrányos fordítással,kiegészítve:

Utolsó könyv: A Mester atomfegyverekkel nukleáris telet hoz létre,így lehetővé teszi azt,hogy a vámpírok sérülés nélkül mozogjanak, kivéve egy két-három órás időszakot,amikor a Nap fénye valamennyire átszűrődik. A vámpírok átformálják a társadalmat egy rendőrállammá: A legerősebb és befolyásosabb emberek ki lettek irtva. A megkíméltek rabszolgáskodnak, a gyengék és betegek pedig koncentrációs táborokba kerülnek,hogy lecsapolják a vérüket.A pár túlélő továbbra is ellenáll.Eph egyébként elárulja a csapatot,és a Mester mellé szegődik. A Mester elfoglalja Bolivar testét(bár ez a sorozatban a második évadban történik meg)és elfogadja Eph fiát,Zach-et védencként,hogy később majd ő legyen a gazdateste.Nora összejön Fet-tel.Miután Setrakian meghal,Fet próbálja megfejteni az Occido Lumen-t hogy megtudja,hogyan pusztíthatja el a Mestert.Mr.Quinlan támogatja ebben.

Visszapillantás: A bibliai idők fedik fel a vámpír faj eredetét: Az Ősöket(a Mesterrel együtt heten vannak,angolul Ancient Ones)Az Ősök Azraeltől erednek.(Ozryel=Azrael) Azrael a halál egyik arkangyala volt a háromból,akiket Isten küldött,hogy pusztítsák el Szodomát és Gomorát a bűntelenségükért.Azrael-en a pusztítás alatt úrrá lesz a vérontás vágya.Isten azzal büntette,hogy a többi arkangyal 7 részre vágta a testét, és szétszórták őket a bolygón. Idővel Azrael vére kiszivárgott a földből,és érzővé vált,így fogantak meg az Ősök.A hét rész a hét Ős, A Mester Azrael feje volt.

Végül Goodweather megfejti az Occido Lumen-t,és rájön,hogy a Mester az Ontario tóból származik.(Tehát oda lett Azrael feje leejtve(?elnézést,nem tudtam milyen szót használjak erre:D))

A túlélők egy nukleáris fegyverrel felrobbantják a szigetet,és Eph,Zach,valamint Mr.Quinlan is meghal ezáltal.De így a kór is véglegesen megsemmisült.A robbanáskor Nora szemtanúja volt,hogy Azrael minden bizonnyal meg lett tisztítva Gábriel és Mihály által,akik azért jöttek hogy visszavigyék őt a mennybe. Ez valószínűleg azért van,mert Mr.Quinlan elhozta egy másik Ős hamvait,mert követte a Lumenben olvasottal utasításait. Az összes vámpír szétporlik,és az életben maradt emberek új társadalmat építhetnek fel.Nora és Fet Vermontba költözik,ahol Nora életet ad két gyermeknek: Eph-nek,(Goodweather után) és Mariela-nak(Nora édesanyja után)

Tudom itt-ott érthetetlen,próbáltam valami felfoghatót összehozni,de remélem kielégítő volt a válasz.

-Egy The Strain rajongó

2015. szept. 18. 14:37
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Frissítés: Hogy pusztítsák el Szodomát és Gomorát a csintalanságukért. (kicsit félreértettem,bocsánat) Mert mindkét városban homoszexualitás volt jelent.
2015. szept. 18. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!