Tudnátok a Shameless-hez hasonló sorozatokat mondani?
A Shameless US egy feldolgozás, az eredeti Shameless UK sorozat alapján, annak készítőjével. 11 évados, én jobban szerettem őket, mint az amerikai változatot. Az első 2 évad egyes részei átfedésben vannak, viszont az UK verzió sokkal jobban épít a humorra, és Frank is árnyaltabb figura. Míg az amcsi sorozat Fiona körül forog és a Maguire család eléggé mellékes, addig az eredeti sorozatban Fiona nem bírja a nyomást és elhagyja a családot, a Maguire klán pedig nagy és annyira főszereplők, hogy a sorozat fele rájuk épül.
Nem akarok spoilerezni, szerintem érdemes megnézni. Viszont: nincs hozzá magyar felirat, talán csak az első évadhoz.
Nem szereplő, mindkét sorozatnak (társ)írója Paul Abott.
Az angol sorozat azért jobb, mert halad. A gyerekek felnőnek, és ténylegesen eltelik 10 év a cselekményben. Az USA úgy tudom hogy még 5 évad után is ugyanabban az atmoszférában játszódik.
A kérdés hogy a családi dráma szál érdekel jobban, vagy a dramedy (hivatalosan ezek vígjátékok, drámai elemekkel), vagy a 40 perces szitkomok, vagy a kábeles csatornák szabadsága (káromkodás és meztelenség megengedett).
Nem sok ilyen sorozat van szerintem, mert a többi vagy nem családokról szól, vagy nem vígjáték-dráma, vagy nem 1 órás.
Talán ez:
A Tara alteregóit láttam régebben, imádtam...Hát tudod, engem mindenféle sorozat érdekel. Éppen a hangulatomtól függ, mit néznék inkább, ami eléggé változó, de ez a shameless eléggé lekötött mostanság. Imádom a misztikust is, pl True Blood, úgy gondolom az még nem rombolja le a vámpír mítoszt, sőt..Sitcomok terén az Így jártam anyátokkal és a Jóbarátok viszi nálam a prímet. Dráma-vígjáték még szerintem a Szívek szállodája is. Nekem ez személyes kedvencem : [link]
Nem tudom láttad-e már, de érdemes ránézni.
Igen, láttama Dead Like Me-t.
Kb 300 sorozatot követek/követtem, és csak a címek böngészésével nem találtam hasonlót, talán még ez:
40 perces sitcom, angol: Fresh Meat
"Nézzétek a Fresh Meat-et, de tényleg. Nem tudok mást mondani, hiszen az egyik legjobb dumákat szállító, 40 perces, brit komédiáról van szó, ami méltatlanul kevés nézőt térített meg a hazai junkie-táborából a remekül sikerült első szezonjával."
De ez már olyan kategória, hogy rengeteg remek E4-csatornás sorozatot lehet említeni, a brit sorozatok közül. Skins, Misfits, és Shameless is azon az adón ment.
Hmm, köszike. Szerintem erre ránézek majd, érdekesnek tűnik.
Te egy igazi sorozatszakértő vagy, ahogy észlelem. Megkérdezhetem melyik a kedvenced a 300, vagy akárhány sorozat közül? Mindegy milyen kategória. Amelyik a legjobban megfogott. Lehet több is. Mondjuk max 3-5.
Nagyon érdekelne.
Sajnos kevés az idő és sok sorozat felhalmozódik, miközben minden évben kijön 10-15 új amit jó lenne nézni.
Hetiben ezt nem tudom csinálni, hogy amikor kijön az új rész akkor nézem és várom a jövő hetet vele, szinte az összes sorozatot darálva nézem, egy évadot lehetőleg 1-2 hét alatt lenyomva.
Régen az volt a taktika hogy az új sorozatokat az évadok végén egyben megnéztem, és közben 1-1 régi kaszáltat is, de már az is csúszik. Az elmúlt 1-2 évben próbáltam fordítani, és azokat a régi sorozatokat nézni amiket már rég befejeztek, és közben 1-1 újat is nézni, de ezzel az új sorozatokat nehéz követni.
A kedvencek amúgy a high concept drámák (42-60 perc), ezek a több évadon átívelő szálas sorozatok, mert itt van cselekmény és karakterfejlődés is. Ezekhez kell egy alaphangulat és energia-figyelem is, tipikus vacsora utáni-alvás előtti 1-3 epizódnyi esti időtöltésre valóak. A másik csoport a könnyed sitcom-családi sorozatok (20 perces), sokszor csak netezés közben kis méretben vagy a háttérben szólnak, amiket elég akár hallgatni, mert a szövegben van a poén és nem csak a szituációban. A harmadik az ismeretterjesztő és dokureality (42 perces), régen ledaráltam a Survivor első 14 évadát, nemrég kezdtem újra és még elég sok 15 részes évad hogy felhozzam magam a 31-ig, és még utána jönne a The Amazing Race, annak is van legalább 25 évada.
Nem igazán tudok címeket mondani, itt egy lista. Sajnos nem jelzi k azokat, amiknél nincs látott epizód jelölve, azaz még várakozik. Színkód:
zöld - amiket most nézek, piros - új évad kezdésre vár, kék - befejezett (összes rész látott):
_______
Ezen felül pedig elég csak a sorozatjunkie blog kritikáit figyelni, kommentekkel együtt én nagyjából egyet tudok érteni velük, és amit ajánlottak az tetszik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!