Mennyire hasonlítanak az Éhezők viadala könyvek a filmre?
Nem inkább fordítva? A könyvek hamarabb voltak, így a kérdés helyesen: "Mennyire hasonlítanak az Éhezők viadala filmek a könyvekre?"
Am nem tudom, mert nem olvastam a könyveket, de a filmek nagyon szarok szerintem.
A filmek a könyvek negyedével sem érnek fel. És ezt most nem azért mondom, mert ez olyan klasszikus szöveg a filmek és könyvek összehasonlítására... Ez tényleg így van.
Az alap sztori ugyanaz, viszont a könyv sokkal részletesebb. Olyan jelenetek vannak benne, amik a filmből kimaradtak, pedig fontosak.
Mindenképpen megéri elolvasni.. Ha láttad a filmeket, akkor sem unalmas, mert jaj már tudod mi lesz a vége. Így is ugyanolyan élvezhető. Azt viszont meg kell hagyni, hogy a film nagyban segít a vizuálásban.
Ha elvonatkoztatok a könyvtől, akkor szerintem egész nézhetőek, sőt, jók a filmek. Viszont ha össze akarom hasonlítani a könyvet a filmmel, akkor egyértelműen a könyv a nyerő. Én például előbb olvastam a könyvet, mint láttam volna a filmet, így többek között a 2. rész kis csalódás volt számomra a könyvhöz képest.
Én mindenképp ajánlom a trilógia kézbevételét és elolvasását, hidd el, megéri! (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!