Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Hogyan tudom eltüntetni a...

Hogyan tudom eltüntetni a kockákat, szemcsésedéseket?

Figyelt kérdés
filmeket írtam ki DVD LEMEZRE,de nem tetszik a képernyő minősége,a fényes jeleneteknél szép,de az eseti jeleneteknél szörnyű,van erre megoldás?
2010. márc. 8. 11:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Gondolom, a felbontással van a baj, így ezen már nem tudsz változtatni. Töltsd le nagyobb felbontásban.
2010. márc. 8. 11:30
 2/10 A kérdező kommentje:
hogyan töltsem le nagyobb felbontással,nem értem:(
2010. márc. 8. 11:43
 3/10 anonim ***** válasza:

A filmek felbontását a Tulajdonságok menüpontban tudod megnézni.Ha divX-et írtál ki lemezre, minél nagyobb a felbontás, annál jobb a minősége, viszont attól is függ, hogy milyen (mikori) kódolással tömörítették.

Pl. egy 2 éves kódolás roszabb minőségű, mint a maiak (gyakrabban kockásodik).

Viszont én magas felbontású videónál BRrip/HDrip is találkoztam kockázódással.

Ezek tömörített formátumok, és pl a teljesen sötét (fekete), vagy világos (fehér) képnél tudnak sokat tömöríteni, ezért lehet kockázódás.

2010. márc. 8. 17:48
 4/10 anonim ***** válasza:

Folyt.:

Ha DVD filmet írtál ki, akkor valószínűleg az is tömörített, mivel egy gyári DVD 9,4 Gb, és annak el kell férnie egy sima 4,7 Gb-os lemezen.

2010. márc. 8. 17:49
 5/10 A kérdező kommentje:

nem sima xvideó az összes,amit letöltöttem:(

50 filmet kéne kiírnom,de ha ilyen a minőség,akkor lehet hagyom.

2010. márc. 8. 18:55
 6/10 anonim ***** válasza:

Akkor valószínűleg ilyenek lesznek.

De ha újabb filmről van szó=újabb kódolás=jobb minőség!

Nézd át őket!

2010. márc. 8. 20:23
 7/10 A kérdező kommentje:
és azt honnan tudom megállapítani,hogy mikor kódolták,van 1989-2009-ig készült filmjeim.és az újakkal van a legtöbb gondom,szerintem nagyon letömörítették őket! van csomó 700 megás filmem,azoknál gagyi a minőség,pedig használok avitodvd progit,és a kapott DVD fájlokat írom ki a lemezre,mindig!
2010. márc. 8. 20:37
 8/10 A kérdező kommentje:
de miért kockásodik ki nem értem?:( és csak a sötét jeleneteknél,csomó film legjobb része pont esti jelenet,és így veszít az értékéből:( nagyon nehezen találtam őket,kétlem,hogy DVD formátumba is meglesznek:(
2010. márc. 8. 20:40
 9/10 A kérdező kommentje:
maximum,ha megveszem az eredeti filmet:D
2010. márc. 8. 20:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Hiába használsz avitodvd-t, a minőségen nem tud javítani, csak átkonvertálja DVD formátumba.

Általában a 700 megás filmek gyengébb minőségűek, a jó minőségű filmek, 1,2Gb felett kezdődnek.

Keress BRrip, illetve HDDVDrip filmeket.Ezek nagyon jó minőségűek, és kiírva is élvezhetőek.

2010. márc. 20. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!