Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért van ez a Csillaginkban...

Miért van ez a Csillaginkban a hibával? Csak én látom így

Figyelt kérdés

A könyvben nagyon sokmindenre rámutatnak pl.: Amikor Hazel

Kaytlin -nel vásárol, és odaviszi az egyik cipőt Kaytlin, és mondja, hogy ha fel kéne vegye, bele is halna... És akkor ugye Hazel mondja, hogy hidd el, előbb halok meg. Ez a rész pl. teljesen kimarad a filmből. Szóval a film pont az ilyeneket hagyja ki, de nemhogy pont ez lenne a fontos? Szerintem a film inkább Hazel és Gus szerelmére koncentrál, és nem az ilyen mondatokra vagy dialógusokra... A könyv mintha szókimondóbb lenne, és ki meri mondani az igazságot. A film meg mintha inkább arra menne, hogy minél több tini bőgjön rajta. Félreértés ne essék, mert a könyvön is sírtam, és a film pedig a kedvenc filmem, csak hiányoltam azokat a jeleneteket a filmből, amik rámutatnak az emberek figyelmetlenségére, és kimondják az igazságot.

12/L

2015. júl. 26. 05:30
 1/4 A kérdező kommentje:
*Csak én látom így???
2015. júl. 26. 05:32
 2/4 anonim ***** válasza:

A filmek sosem tartalmazzák a könyvek minden részletét, hiszen a mūsoridõ ezt lehetetlenné teszi, így csak a leglényegesebb pontokra fókuszálnak.

A filmet pedig nyilvánvalóan mindenki számára élvezhetõre, érthetõre tervezték, nem nagyon mélyen elgondolkodtató, metaforákkal teli mūvészfilmnek, mert az nem fért volna bele a "beülök a moziba sírni egyet egy romantikus drámán" kategóriába.

A könyvhõz hūbb lett volna, de fele annyi rajongót sem vonzott volna be, mint a romantikára fókuszálva.

Így igen, az ilyen részletek hiányoznak a filmbõl, de okkal.

2015. júl. 26. 06:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez a különbség minden, regényből készült filmnél megvan!

.

1./ A film készítésénél a rendező elképzelése a műről, értelmezése annak a meghatározó;

2./ könyv olvasásakor a képzeletre, film nézésénél a látványra helyeződik a hangsúly;

3./ A könyvben a cselekmény több szálon fut, az, hogy a rendező és a producer melyiket helyezi a filmen előtérbe, egyéni;

4./ más, aki olvasta ugyanazt a könyvet és látta a belőle készült filmet, nem biztos, hogy ugyanazt hiányolja a látványból, mint te, hiszen olvasáskor képzelete másképp dolgozta fel a művet.

2015. júl. 26. 06:50
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Így már jobban értem. :)
2015. júl. 26. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!