Melyik a kedvenc scifi-s beszólásod?
Például, amikor Korben Dallas az Ötödik elemben "tárgyalás" után elkiáltja magát, hogy 'akar még valaki tárgyalni?', vagy amikor igazoltatásnál ('emberként van nyilvántartva?') kijelenti, hogy 'nem, húsos fagyi vagyok'.
Avagy a Terminátor klasszikusa, az 'I'll be back.'
Lehet Star Wars, Star Trek, Csillagkapu, Predator, Pusztító, Ötödik elem, Szárnyas fejvadász, Vissza a jövőbe, bármi, ami science-fiction. Természetes könyves idézet is lehet. :)
Akár eredeti nyelven, akár magyarul.
SPOILER
A 2009-es Star Trekben, mikor kirakták Kirköt a jégbolygóra és Bones letámadta Spockot, hogy miért tette, akkor Spock faarccal: "Ha az erkölcs azt kívánja meg, hogy sírva kószáljak a folyosókon, fejet hajtok az orvosi szakvéleménye előtt" :D
Én az egész Firefly-t fel tudnám idézni, de most ez jutott eszembe:
"Áh, a bakancsos tappancsok tipegése-topogása... KUSS LEGYEN!"
Harrison Fawcett: Ópiumkeringő -címü regényéből egy rövid idézet: (amikor a csillagvándorcigány az övén lévő materializációs dekóderből elősugárzott egy teherautót)
-Várázslát!-kiáltotta a purdé, és odaszaladt volna, de az apja elkapta a karját, és a szabad kezével azonnal nyakon csapta.
-Olyan hülyé vágy, mint áz ányád! Hányszor mondjám; ném várázslát, háném SONY!-
Vim gárdium leviósza Harry Potter 1
xDDDD
Az Ópiumkeringős - de minden attól az írótól szinte - a toppon van. De az örök kedvencem:
"Ez nem logikus" De csak a szemöldökemeléssel ér!
Esetleg: "taH pagh, taHbe"
Játékban van még a párbeszéd is, miszerint:
"-Jó nap ez a halálra!
-Ha már választanom kell egy vulkáni közmondást, inkább a Hoszú és eredményes életet legyen az."
Bónusznak: "A szentségit, orvos vagyok, nem <helyzethez illő szakma>!"
Bocsánat, ha bármit nem jól írtam, de rég nem láttam a megfelelő epizódokat, és a klingonom nem valami jó.
-Beszéltem a komputerrel.
-És?
-Utál engem.
Galaxis útikalauz...
További Firefly:
"Na jó... ööö... Értetlen vagyok, ingerült, és felfegyverzett."
"- Tulajdonképpen ez nem katonai roham lesz: házaspári! Gránát?
- Oh, kell! Kösz, drágám!"
"Mal: Hogy érzi magát, doki?
Simon: Nem tudom, én még senkit sem lőttem le ezelőtt...
Book: Figyeltem, fiam! Higgye el, most se lőtt le senkit."
"Légy átkozott, Bridget! Hádész átkozzon meg! Darabokra tépted a szívemet! Fondorlatosan befűztél, és én leborotváltam érted a szakállamat! Ördögasszony!"
Luke én vagyok az apád
Star Wars
Magasságos egek Vissza a jövőbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!