Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Angoltanulás céljából jó...

Angoltanulás céljából jó feliratos sorozatok?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem az idegen nyelveket, és mivel az angolt amúgy is kell tanulnom, úgy gondoltam ez segítene. Jó angolos vagyok, de csak írásban, az élőbeszédet nem értem, és ha kérdeznek gyakran leblokkolok.

Sok animét nézek, feliratosan, és nagyon sokat segített, pedig nem is tanulom, mégis rengeteg mindent tudok így japánul. A hatás valószínűleg angolnál is ugyanez lenne. Bármit mondhattok, ami élvezhető, lehetőleg végig megtalálom feliratosan az interneten, és nem ijesztő.

Előre köszi a válaszokat! :-) 14/L

2015. júl. 11. 12:57
 1/4 anonim ***** válasza:

sitcomok (How I met your mother, Big bang theory ami nekem bejött)

Skins (az angol, nem az amcsi)

Misfits

Heroes

Breaking Bad

Game of Thrones

Fringe

A nem rég megjelent Casual Vacancy is jó volt.

Nekem ezek a sorozatok jöttek be. Nem tudom, milyen szinten vagy a nyelvből, de egy idő után mindenképpen az angol feliratot ajánlanám.

2015. júl. 11. 13:18
 2/4 Carragher_x ***** válasza:

Angol felirattal nézd őket, majd később akár anélkül. Egyébként ez a kommunikációban nem fog segíteni, csak a szövegértést javítja, ugyanúgy le fogsz blokkolni, az hogy te beszélsz az egy másik agyi folyamat:)

Először próbálkozhatsz sitcomokkal, azoknak elég egyszerű nyelvezete van, de igazából a legtöbb sorozat meghatározott szókincset használ, hamar bele lehet rázódni bármelyikbe, sztem sokkal fontosabb, hogy egyszerűen meglegyen a szükséges érdeklődés az adott sorozat iránt, legyen motiváció a megérteni akaráshoz. Pár ötlet:

How I Mer Your Mother

Two and a Half Men

Under the Dome

Game of Thrones

2015. júl. 12. 07:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Amiket animéből tanultál azt ne nagyon használd élőben sokszor nem udvarias stb...

Aniimációs filmek amiket sokszor láttál Jégkorszak, Shrek, verda, stb Toy Story, Scooby Doo

2015. júl. 12. 11:02
 4/4 anonim ***** válasza:
51%

Misfits-t ajánlani egy 14 éves lánynak...gratulálok! :D

Én a Lost-on nőttem fel. Olyan szépen és érthetően beszélik benne az angolt. :)

2015. júl. 12. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!