Mi volt a véleményetek Oberyn Martellról, mit szerettetek benne, mit utáltatok?
Nekem az tetszett benne, hogy mert szembemenni Tywinnel és a Lannisterekkel, annak ellenére, amik történtek már.
Eddig nálam ő a legjobban megírt Martell karakter a sorozatban. Pedig a könyvekben tényleg nem szerepel olyan sokat, persze irtó jó szövegei vannak.
De sajnos a többi Martell karaktert nem sikerült jól kivitelezni. Pl. Dorannek is volt pár ütős szövege. Én vártam, hogy benne legyen, de talán majd jövőre.
Nem szerepelt túl sokat a könyvekben sem. Nem lett a kedvenc karaktereim egyike, de az ő főszereplésével egy nagyon jó "spin-off" sorozatot lehetne készíteni, mert:
-fiatal korában a Citadellán tanult,de ott hagyta, mert unalmas volt neki
-megfektette Lord Yronwood szeretőjét, majd párbajban megölte a Lordot mérgezett fegyverrel, innen ered a "Red Viper"
-az előzőért száműzték, így először Lysben keresett menedéket, ami híres a párnaházaiért (bordélyok :D), majd zsoldos lett és egy saját zsoldos sereget hozott létre
-Casterly-Rockra utazott,h megismerje és feleségül kérje Cerseit
-8 fattya lett 5 különböző nőtől
-megnyomorította Willas Tyrellt,de kb. barátok lettek és leveleztek egymással
-megküzdött Rhaegar Targaryennel és Barristan Selmyvel (mindkettő ellen alul maradt)
Szal elég eseménydús élete volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!