Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Valaki elmagyarázná nekem...

Valaki elmagyarázná nekem Petyr Baelish "nagy tervét"? ( Trónok harca 5. évad)

Figyelt kérdés

Aki meg nem tart itt, annak nyilván SPOILER:

Mikor Sansa es Petyr allnak a Cailin árol elött, Sansa azt mondja sosem fog hozzámenni egy Boltonhoz. Erre Petyr mond neki egy nagymonologot, hogy te vagy Eszak örököse, allj bosszut a csaladodert, menj a Bolton fiuhoz, aki ugye jogtalanuö uralja Eszakot. Erre Sansa elgondolkodik, hogy jol van ez jo kis bosszu lesz. Ket resszel kesöbb Petyr meg mar igergeti neki, hogy jön Stannis es megmenti.

Csak en nem latom a terv logikajat? En vagyok elvileg a jogos örökös ( ugye mindenkinezt hiszi), ezert hozzamegyek annak a fiahoz aki elarulta a csaladom, es bitorolja az öröksegem. Es aztan? Ebben hol a bosszu?

Mar en ertem hogy Petyr az akarta, hogy Sansa igent mondjon, de Sansa ebben hol latta a logikat?

2015. jún. 29. 07:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A könyvben eredetileg teljesen más volt. Ott mikor Nedet elfogták, akkor elfogták Sansa barátnőjét, Jeyne Poolet, majd Aryának álcázták őt és hozzáadták Ramsayhez.

Ezalatt Sansa és Kisujj mindvégig a Völgyben voltak. Azt hazudják,h Sansa Kisujj fattyú lánya, Alayne Stone. Azt tervezi Kisujj,hogy megölik a kis Robertet (sorozatban Robin), Sansa elcsábítja Harrold Hardynget, aki Robert unokatestvérének a fia, és egyben Robert örököse, tehát ha megölik őt, akkor Harry lesz a Völgy új ura. Ezért azt akarja Kisujj,h Harry vegye feleségül Sansát, majd az esküvőn elmondja mindenkinek,h ő valójában Sansa Stark. Így Sansa a Völgy urának a felesége lesz, majd neki követelik Északot, mivel ő Ned utolsó élő gyereke (ugye azt hiszik,h Bran és Rickon meghaltak, Arya pedig eltűnt és Sansa amúgy is idősebb tőle). Aztán ehhez hozzácsapják a Folyóvidéket is, mert ott Edmure Tullyt megfosztották a címétől és a Freyeké lett Riverrun, azonban Kisujj Harrenhal ura és Harrenhal ura volt régen a Folyóvidék ura.

Tehát így Kisujj egyesíthetné Északot, a Völgyet és a Folyóvidéket, majd gondolom Harry meghalna egy balesetben vagy harcban és Kisujj elvenné Sansát.

2015. jún. 29. 09:16
 2/9 A kérdező kommentje:

Oke ezt ertem, majd el is olvasom, ha meglesz a harmadik kötet es tudom folytatni. :)

De a sorozatban egyszerüen nem vagom a "terv" lenyeget. Magyarul azt, hogy ebben olyan baromi meggyözö Sansanak. Meg ha valami masik ur lenne, akinek van serege amivel visszzkövetelhetnek eszakot. Vagy haborut indithatnanak a Lannisterek ellen. Na de a Boltonok a bitorlok es nem hiszem, hogy harcolnanak a Lannisterekkel Sansa kedveert. Nekem ez kicsit olyan, hogy kiturtak az öröksegemböl, nem baj majd jol hozzamegyek, hogy mar jogos is legyen. Aztan meg örülök, hogy milyen jol kitoltam velük.

2015. jún. 29. 09:33
 3/9 anonim ***** válasza:
61%

Majd kiderül,h ténylegesen van-e terve Kisujjnak vagy sem. A sorozatban nem lehet mindig logikát találni, lásd mikor Asha megakarta szöktetni Theont: felhajóztak a Dreadforthoz, amihez vagy körbe kellett volna hajózniuk egész Westerost, vagy átcipelni a hajót egész Északon és újra vízre tenni, egyik sem igazán reális.

Majd könnyedén megmásszák a falakat, holott eredetileg a Dreadfort egy nehezen bevehető erődítmény. Majd harcolnak Ramsayvel és emberivel, de mikor a kutyákat kiengedik, akkor egyből megfutamodnak. Közben már szól a riadó, de ők egyszerűen kifutnak a kapun és elhajóznak egy ladikkal... :D

2015. jún. 29. 09:51
 4/9 anonim ***** válasza:

Én sem igazán értem, hogy miért passzolta csak így le észak kulcsát a Boltonoknak. Mármint...oké, van egy megoldás talán. Végig az volt a terve, hogy megszakítsa a vastrón és észak új szövetségét. Azzal, hogy a "királygyilkos" Sansát adják Ramsayhez, elvesztik a jogaikat, amiket Tommen adott nekik.

És tényleg ez történt, hiszen Kisujj meg is szerezte ezt az "észak őrzője" címet a királytól.

Ha pedig majd visszatér egy sereggel, akkor mindegy, hogy kit talál Deresben, hiszen a korona szemében Stannis és a Boltonok is már csak árulók és bármilyekkel is végez, majd ő lesz észak nagy megmentejő. Szóval szerintem így kalkulál.

2015. jún. 29. 11:37
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a valaszokat. De az engem erdeklö kerdes meg mindig nyitott. Miert meg bele Sansa a hazassagba? Ö mit talal benne meggyözönek?
2015. jún. 29. 12:00
 6/9 anonim ***** válasza:

Ez jó kérdés. Én számítottam arra, hogy Petyr mondott neki valamit offscreen, ami csak később derül majd ki, de ilyesmi nem igazán történt.

Mintha csak azt próbálták volna elhitetni velünk, hogy Sansának elég egy kétes kimenetelű bosszú terv. Miközben Ramsay beteges dolgai azért nem éppen volt titok. Szóval ez szimplán rossz forgatókönyv.

De nyugi, ez nem csak neked tűnt fel. Már rengeteg oldal foglalkozik a sorozat készítőinek ostobaságaival. :D Pl. ez is arra épül:

[link]

2015. jún. 29. 12:24
 7/9 A kérdező kommentje:

Ez olyan mint hogy olvastam, hogy többen arra szamitanak, hogy kiderüö Havas Jon Lyanna es Rheagar fia es öve lesz a Vastron.

Itt pl. azt nem ertem, hogy meg ha igy is van, akkor is törvenytelen gyerek es elvileg semmi joga a koronahoz. Ezen is mar annyit filoztam. :)

2015. jún. 29. 14:58
 8/9 anonim ***** válasza:

Azt senki se fogja neked egyértelműen megválaszolni,h Sansa miért ment bele, mivel nem derült ki minden részlet a tervről. Valszeg majd a következő évadban, vagypedig eltusolják mintha nem is lett volna.

Szerintem az a történet kivégzése lenne, ha a végén Jon a trónra ülne. De akik emellett vannak, azok sokszor azt szokták felhozni mellette,h régen a Targaryeneknek több feleségük is lehetett egyszerre, pl. Aegonnak Visenya és Rhaenys, és lehet h Rhaegar úgy döntött,h feleleveníti a régi időket és feleségül vette Lyannát Elia mellett,

2015. jún. 29. 17:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Kisujj terve az volt, hogy Sansa-t szépen ''elülteti'' biztonságba Északon. Ramsay beteges dolgairól mit sem tudott. Mivel maga is mondta neki szemtől szembe, hogy ''nagyon keveset hallottam rólad,ami furcsa nemes létedre...''. És megvárja, hogy Stannis lezúzza a Bolton-okat. Ezt is mondta, hogy ő mindenképp Stannis-re fogadna, mivel hogy tapasztalt hadvezér.

Miután ez megtörtént VOLNA, ugye Cersei-nél már kiharcolta volna az Észak őrzője címet, de persze Stannis nem állt volna meg Deres-nél. Hanem ment volna egyre lejjebb a térképen. Itt jön képbe az, hogy vagy a Lannister-eket vagy a Tyrell-eket maga mellé kell állítania, ha tényleg Észak kell neki. Mert Stannis csak úgy nem engedné át neki, csak mert van egy papírja róla Cersei-től. De tudva a két ház ellenségeskedéseiről, amit Cersei-nek köszönhetnek, egyszerre mindkettő nem állna mellé. Tehát közéjük dobott egy csontot amit marcangolhatnak ''győzzön az erősebb'' jelszóval. Ha a Lannister-ek jönnek ki jól belőle Kisujj-nak már meglenne Cersei támogatása ugye, ha Olenna-ék, akkor meg az övék is mivel segített nekik Lancel titkainak kiadásával.

Tehát a Völgy lovagjai mellett, akik ha Kisujj-nak nem is de a koronának engedelmeskednek(a korona pedig azt parancsolná hogy engedelmeskedjenek Petyr-nek), ott lenne a két nagy, gazdag ház valamelyikének a támogatása is mögötte, ha Stannis megindult volna Királyvár felé ezek után. Legyűrik az ő harc utáni megcsappant seregét és Kisujj elfoglalja a helyét Északon Sansa-val.

De ez most nem jött össze.

2015. júl. 1. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!