Felirat vagy szinkron?
Felirat.
Régebben szinkronosan néztem a filmeket, akkor nem is néztem meg annyit. Mióta feliratosan nézem őket sokkal több filmet nézek. :)
Képes voltam például a Criminal Minds-et is újra végig nézni felirattal (régebben rtl-en néztem szinkronnal)
Nekem jobban bejön az eredeti hangjuk, főleg most jövök rá a rengeteg különbségre mióta egyszerűen "allergiás" vagyok a szinkronra. Például az spn-be (feliratosan kezdtem el nézni) mikor meghallottam az rtl-en Castiel szinkron hangját hát lefordultam a székről majdnem. x)
Jah és talán az is segíthet, hogy például néztem rengeteg animét, amit eleve felirattal jó nézni mert kevést szinkronizálnak le így számomra nem is volt olyan nagy áttérés, hogy a filmeknél is feliratot válasszak inkább. :)
amíg nem tudtam elég jól angolul nyilván a szinkronos preferáltam.
aztán változott, de ettől föggetlenül vannak amiket a mai napig jobban szeretek szinkronosan nézni, mert jópár filmnél zseniális a magyar szinkron.
CSAK A FELIRAT!
Leginkább angol felirat, angol "szinkronhoz".
Nem nézek sok filmet és sorozatokat sem, nekem megfelel a szinkron. Kivéve persze ha annyira zavaróan rossz, hogy egyszerűen teljesen tönkreteszi, amit nézek. Akkor inkább sehogy.
Nem tudom, de ha a szinkron rendben van, akkor nekem valahogy hozzáad valamit egy filmhez, sorozathoz, ha a saját nyelvemen hallom.
Kivételt képez nyilván az, ha valami nagyon érdekel, de vagy nincs hozzá magyar szinkron, vagy van, de könnyebb máshogy megnézni. Akkor vagy felirat nélkül nézem (ha a mű angol vagy német nyelvű, mert azokat értem), vagy felirattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!