Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Felirat vagy szinkron?

Felirat vagy szinkron?

Figyelt kérdés
Ti általában felirattal vagy inkább (magyar) szinkronnal néztek filmet/sorozatot? Miért? Kezdetben is így szoktátok, vagy csak később álltatok át másik módszerre? Akik eredeti nyelven nézik, azoknak a véleményére is kíváncsi lennék, hogy miért pont úgy szeretik. Előre is köszönöm a válaszokat!

2015. máj. 25. 16:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Felirat.

Régebben szinkronosan néztem a filmeket, akkor nem is néztem meg annyit. Mióta feliratosan nézem őket sokkal több filmet nézek. :)

Képes voltam például a Criminal Minds-et is újra végig nézni felirattal (régebben rtl-en néztem szinkronnal)

Nekem jobban bejön az eredeti hangjuk, főleg most jövök rá a rengeteg különbségre mióta egyszerűen "allergiás" vagyok a szinkronra. Például az spn-be (feliratosan kezdtem el nézni) mikor meghallottam az rtl-en Castiel szinkron hangját hát lefordultam a székről majdnem. x)

Jah és talán az is segíthet, hogy például néztem rengeteg animét, amit eleve felirattal jó nézni mert kevést szinkronizálnak le így számomra nem is volt olyan nagy áttérés, hogy a filmeknél is feliratot válasszak inkább. :)

2015. máj. 25. 17:08
 2/6 anonim ***** válasza:

amíg nem tudtam elég jól angolul nyilván a szinkronos preferáltam.

aztán változott, de ettől föggetlenül vannak amiket a mai napig jobban szeretek szinkronosan nézni, mert jópár filmnél zseniális a magyar szinkron.

2015. máj. 25. 22:01
 3/6 anonim ***** válasza:

CSAK A FELIRAT!

Leginkább angol felirat, angol "szinkronhoz".

2015. máj. 25. 22:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Mindig szinkronosan nézem. Hihetetlenül jók a magyar szinkronszínészek. Sokkal többet ki tudnak hozni egy-egy filmből.
2015. máj. 26. 09:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem nézek sok filmet és sorozatokat sem, nekem megfelel a szinkron. Kivéve persze ha annyira zavaróan rossz, hogy egyszerűen teljesen tönkreteszi, amit nézek. Akkor inkább sehogy.

Nem tudom, de ha a szinkron rendben van, akkor nekem valahogy hozzáad valamit egy filmhez, sorozathoz, ha a saját nyelvemen hallom.

Kivételt képez nyilván az, ha valami nagyon érdekel, de vagy nincs hozzá magyar szinkron, vagy van, de könnyebb máshogy megnézni. Akkor vagy felirat nélkül nézem (ha a mű angol vagy német nyelvű, mert azokat értem), vagy felirattal.

2015. máj. 26. 15:04
 6/6 anonim ***** válasza:
En alapvetoen szinkronnal szeretek filmet nezni ha jol meg van csinalva pl a mentalistanak sztem tokeletesen el van talalva. Leginkabb azert mert ha filmet akarok nezni akk kikapcsolodasra vagyom es a szinkronnal ugye kevesbe kell koncentralni :DD masreszt meg miutan rendesen megtanultam angolul mar nem zavar ha nincs szinkron, de a feliratot ki nem allhatom. Egyreszt ha ott van akk automatikusan azt olvasom es ugy keptelenseg a filmet nezni. Plusz folyton osszehasonliton az elhangzott angol mondatot es a magyar feliratot h pontos e... Szoval nekem ez nem jon be, bar amig tanultam angolul addig hasznos volt elismerem. A sorozatokat azokat mostanaban eredeti nyelven nezem mert a szinkronra nem fogok varni a felirat meg zavar. Ha egy egesz estes filmet meg tudok talalni magyarul akk inkabb ugy nezem.
2015. máj. 26. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!