Jaime Lannistert hogyan fogták el pontosan a sorozat elején? A filmben nekem ez teljesen kimaradt, talán a könyvben benne volt?
A könyvben eredetileg Robbék közeledtek Tywinhoz,de eközben Jaime blokád alá vette Riverrunt (Zúgót). Ezért Robb úgy döntött,hogy két részre osztotta a sereget, az egyik főleg a lovasságból állt, a másik pedig gyalogságból és sokkal kevesebben is voltak. A nagyobb lovas sereget Robb vezette,a másikat Roose Bolton, mert egyrészt Cat azt tanácsolta,h Tywin ellen egy ravasz vezetőre van szükség, másrészt pedig Robb tartott/félt Roosetól.
Így Roose egy kb. öngyilkos akciót kapott, míg Robb serege meglepte Jaime seregét, Jaime egyből végezni akart Robbal amikor felismerte őt, de a próbálkozás közben elfogták, viszont előtte több északit levágott, pl. Rickard Karstark 2 fiát, később ezért ölte meg Rickard a Lannister és Frey foglyokat, amiért később Robb lefejezte őt.
Tehát röviden: az északiak meglepték, legyőzték a seregét, őt pedig elfogták.
Ahogy írtam. Riverrunnál (Zúgónál) a Whispering Woodban (nemtom magyarra h lett fordítva) meglepték Jaimet. Voltak, akik Robb védelmére voltak kijelölve, közülük hármat: Torrhen és Eddard Karstarkot és Daryn Hornwoodot Jaime levágta,h Robbhoz érjen,de elfogták.
A sorozatban már nemtom h volt pontosan,de nekem vmi olyan rémlik,h ott is egyszercsak odarángatták Jaimet Catelyn elé az erdőből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!