Valami igazán jó, és gondolkodtató filmet tudnátok ajánlani?
Heló!
Az elefántember, Funny Games, Persona, Hetedik pecsét, Antikrisztus, Krisztus utolsó megkísértése, 12 dühös ember, Ace in the Hole, Iszonyat, Kés a vízben, Keserű méz, A nap szépe, Jagten, Gyilkos mezők, Isten városa, Mechanikus narancs, 2001 Űrodüsszeia, Moon...
Javaslom, hogy vesd bele magad a "régebbi" filmekbe is, különben elszalasztod a filmművészet remekeit.
Nézd meg Cronnenbergtől az Existenz című filmet. A Mátrixhoz hasonló a témafelvetése, de előtte készült! Cronnenberg amúgy sem szorul rá, hogy bárkitől ötletet lopjon.
Aztán nagy kedvencem Kevin Costner és Eliyah Wood főszereplésével a Háború, aminek a címe ne vezessen félre! Ezutóbbitól ne csavarokat várj, hanem azt, hgy elgondolkodtasson.
Az általad felsoroltak közé jól beillik szerintem a Brazil (ugyanaz rendezte, aki a 12 majmot: Terry Gilliam) és a Szárnyas fejvadász (Ridley Scott).
Wow, de jókat írtatok!
A régi magyar filmek közül Fábri Zoltántól Az ötödik pecsétet, az új Oscar-díjasok közül a Whiplasht tenném még hozzá. Ezekkel már elleszel egy darabig:-).
Nem tudom, írták-e már az én javaslataimat, ha igen, bocs.
Na, én tegnap este kezdtem el nézni az Ex Machinát, és végül is tetszett, jó volt, még akár az is mondható rá, hogy elgondolkodtató. De inkább hajaz az akcióra... :/ Mégis ajánlom. Sci-fi.
Néhány napja néztem a Csúcshatást, az is sci-fi valahol, az már elgondolkodtatóbb film, de abban is sok akció van, végig izgalmas.
Az Arc c. film is sci-fi (bocs, én ezeket szeretem :D), viszont nagyon-nagyon-nagyon jó. Talán azt ajánlom a leginkább.
Ember tervez, Egy makulátlan elme örök ragyogása.
Transz
Emlékezetkiesés
Legbelső félelem
Közönséges bűnözők
Holtodiglan
Játsz/ma
Kiképzőtábor
A tégla
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!