Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Vannak itt olyanok, akik még...

Vannak itt olyanok, akik még ismerik ezeket a (régebbi) rajzfilmeket?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolok, mint pl. pumukli, frédi és béni, vuk, süsü a sárkány, hohohonagyhorgász vagy kockásfülű nyúl, stb.

Akik ismerik, vagy kedvencük volt, melyik korosztályba tartoznak?

Manapság ezek mennyire divatosak a gyerekek körében?

Vagy esetleg a mai új mesék már teljesen kiszorították ezeket? Annak idején pl. ezek sokszor voltak a tv-ben, már szinte nem is nagyon látni őket, sajnos...

Esetleg ha valakinek valami élmény eszébe jut, nyugodtan írja le.

Köszönöm a válaszokat!

2015. máj. 16. 17:26
 1/7 |Orfeusz| ***** válasza:
Ovis koromban még a Dunán ment esti meseként egy blokk ezekből, Frakk, Hohohohorgász, Kockásfülű nyúl, Mazsola és Tádé. Akkor nagyon szerettük, hétre mindig haza kellett érni, hogy megnézzük. Aztán valahogy a tévémaci is eltűnt, most meg milliárdokért gyártjuk az új "szociálisan megfelelő" rajzfilmeket, hogy a gyerek nehogy azt higyje, hogy a magyar népdalokban csak magyarok vannak. Szerintem simán lehetne vetíteni a jó magyar meséket, hisz még mindig ugyan olyan jók, a gyarereknek nincsenek olyan elvárásai, hogy legyen 3D meg legyenek benne cigányok. És ráadásul ingyen is lenne a vetítés... A minőség beli különbség meg csak hab a tortán.
2015. máj. 16. 17:37
 2/7 anonim ***** válasza:

Én 7-8 éves koromig néztem ezeket. De, hogy őszinte legyek, a mai modern mesék világában én már nem értékeltem őket. Jobban mondva 5 éves koromig nagyon szerettem a Kockásfülű nyulat, a Vukot, Frédi és Bénit és a Süsü a sárkányt, de 6 és 7-8 éves korom között már unalmasnak tartottam őket, és egyenesen utáltam. Valószínűleg a sok modern mese miatt rákattantam a fertőre (ami azt illeti, tényleg elég igénytelen meséket néztem - ami már régen is elkerülhetetlen volt, de ez idő tájt erősödött meg). 7-8 éves koromtól már csak a modern meséket néztem - Jetix, Cartoon Network, meg azt hiszem Animax-nak hívták, ami még akkoriban volt.

17/L

2015. máj. 16. 17:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért valahol elég szomorú, hogy van olyan, aki még a "Filmek, sorozatok" rovatban is tud egyet cigányozni! :-(
2015. máj. 16. 18:46
 4/7 anonim ***** válasza:

Habár néztem ezeket annak idején, még nagyon kis koromban felfedeztem a Cartoon Network-öt (nem sokkal azután, hogy elindult a csatorna, tehát a 90-es évek elején), és voltaképp azon is nőttem fel. Az említettek közül tehát főleg a Frédi és Bénit néztem, de nem a Romhányi-féle rímelős magyar változatot, hanem az eredeti angolt. Mondjuk ez nem is kimondottan gyerekeknek való rajzfilm volt, a korai részek inkább az 20. század közepének Amerikájában élő idősebb korosztályt célozták meg, a későbbi, gyerekeket célzó részek meg sokkal vacakabbak voltak. Ennek eredményeképp ma már szinte végképp kiszorult a piacról, ami érthető is. A nosztalgiázni vágyókon kívül nem sok emebrt érdekel már.

Engem amúgy igazán az olyan klasszikus, komédia témájú rajzfilmek fogtak meg kis koromban, mint a Bolondos dallamok, Tom és Jerry, Flúgos futam, Droopy és a hasonlók. A Tom és Jerry még ma is szokott menni, újabb sorozat is készült belőle nemrég, sajnos viszont más klasszikusok, pl. a Bolondos dallamok, ma már nemigen tudnak versenyben maradni. Próbálnak ugyan új sorozatokat készíteni belőlük, de ezek a próbálkozások nem mindig járnak sikerrel. Szívesen látnám őket a TV-ben, de végül is nem panaszkodok, hanem örülök, hogy egyáltalán adták ezeket még akkor is, amikor kicsi voltam, és az újabb rajzfilm-hullámok között is akad, amit szívesen nézek.

Inkább azt sajnálom, hogy magyar fronton mekkora üresség van a rajzflmek terén.

2015. máj. 16. 19:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Ismerem, mert amikor gyerek voltam, ezek mentek a tévében.

Ma már a felsoroltak közül, felnőtt fejjel a Pumuklit meg a Vukot vagyok képes megnézni. Az első pl. megvan, kigyűjtve DVD-n. Túl gyerekesek már nekem azok a mesék, amelyeket gyerekként néztem. Ma már csak a komédia-jellegű, vicces rajzfilmek kötnek le, amiken szórakozni lehet.

Sok választás anno nem volt: volt 1, majd később 2 csatorna és slussz. Aztán, a 80-as évek végén jöttek a külföldi műholdas csatornák a Sky meg a Super Channel, utána meg a Sat1, RTL, PRO7 / és tapasztaltam, hogy bizony jóval többféle rajzfilm létezik, mint amennyit én korábban láttam...Hozzánk a töredéke jutott el, vagy csak megkésve. szóval, néztem, még ha nem is értettem a nyelvet.

A Frédi és Béni amúgy valami elképesztően unalmas egy rajzfilmsorozat, összehasonlítva pl. a Simpson családdal vagy akár a Family Guy-jal. Nem is értem, hogy tudott évtizedekig futni a televízióban, a Romhányi-féle magyar szinkron dobott rajta valamennyit, bár, mára már az is idegesítő számomra. Rajzfilmekben ne rímeljenek, én azt mondom.

Adnak még amúgy klasszikusokat, főleg magyarokra gondolok, az M2-n például sok ilyen megy és a felmérések szerint jó a nézettsége is annak a csatornának. De pl a bábfilmek már nem hiszem, hogy a mai srácokat annyira lekötné. Ha választani lehet egy gyors mozgású rajzfilm meg pl. a Mazsola között, biztos az előbbit nézné a gyerek. Meg ne feledjük a modern, CGI animációt, mert ma ezekből rengeteg készül. De hál'Istennek, azért a hagyományos rajzfilmek nem haltak ki még, készülnek azért újabbak. Én a CGI-t nemigen csípem.

Én, emlékszem, amit gyerekkoromban alig vártam, az a Bolondos Dallamok volt / Gyalogkakukk és Csőrike, yeah! / és a Magilla Gorilla. Üdítő volt az a kevés amerikai rajzfilm a sok sótlan, vacak import csehszlovák meg NDK/ akkor még az volt, 80-as évek /, és román mese között. A Bolondos Dallamok a mai napig kedvenceim közé tartoznak, és általában a Warner Brosnál készült egyéb rajzfilmsorozatok, a 90-es évekből. Szintén megvan DVD-n jópár, nem hiányozhat.:-) Meg a klasszikus Tom és Jerry, / az újak már kevésbé /. Azért ezek a figurák kiállták az idők próbáját, még ha gyengécskébb újraindításokat is készítettek belőlük. A mai mesék jó részére nem hiszem, hogy ez lesz a jellemző.

Azt viszont én is sajnálom, hogy a hazai rajzfilmgyártás gyakorlatilag halott. Pedig színvonalas rajzfilmeket készítettünk.

2015. máj. 18. 00:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja, előző vagyok, kihagytam a Muppet Showt! Azt is nagyon bírtam kiskoromban / bár, nem kifejezetten gyerekeknek készült /, kár, hogy nem ismételték még már nagyon régóta. Ötletes volt, ahogy a bábfigurák a hírességekkel beszélgettek, énekeltek.
2015. máj. 18. 00:23
 7/7 anonim válasza:

Ja, a 90-es évek elején voltam gyerek, akkor ezek mentek a TV-ben.

Tényleg nem tudja valaki mi volt a címe annak a rajzfilmsorozatnak, ami úgy nézett ki, mint a Magyar Népmesék és a Varjúdombi Mesék keveréke és ilyen szlovák vagy milyen hegyi mesék voltak benne, szerepeltek benne manók is, meg valami szellem amit el kellett űzni?

2015. máj. 25. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!