Szerintetek melyik univerzum a legerősebb Star Wars (Jedik, Sithek, stb), Harry Potter (Mágusok), Gyűrűk ura (mindenféle lény)?
Már nem azért, de minek okoskodnak ide olyanok, akik csak egy-vagy két fantasyvilágot ismernek, és fogalmuk sincsen a maradékról? Amit nem ismerünk, arról nem osztjuk az észt, alapvető szabály.
Kérdező, én otthon vagyok mindhárom világban, Harry Potteren nőttem fel, A Gyűrűk Urát elolvastam és láttam is, a Star Warsot láttam, foglalkoztam is vele behatóbban, tehát rám hallgass, a többit, amit mondtak, kevés kivétellel felejtsd el.
"Velük van az Erő."
Létező leghülyébb mondat, mivel az Erő csak az SW-világban van jelen, nem tudod, ha összevonod a hármat, mekkorára csökkenne ennek a szerepe... igen, velük van az erő, a HP-el pedig a mágia, tessék...
Na szóval, a harmadik a Star Wars világa... fénykard, erőhasználat, Jedik, Sithek, de kb ennyiben ki is merültek a lehetőségek... harcben nem épp a klónok számítanak, hiszen a Jedik azokat halomszámra ölnék a Sithekkel együtt, van pár erős és hatalmas Sith, Vader, Pleagis, Raven, Malak, Sidious, pár erős jedi, Joda, Maul, Jinn, ObiWan, de kb ennyi is az univerzum ereje; harcosok voltak kérdezve, így Halálcsillagot nem vettem bele, ha belevenném, akkor a második helyezettet legyőznék vele, de az elsőt nem
2. hely: HP-világa, a varázslat kiolthatja vagy zavarhatja a technikát, tehát pl fénykard sem igen működhetne, de még ha igen is, az sem lényeg... egy Jedi-Sith csapatot Voldemort, Dumbledore, Grindelwald szétkapnának, tudnak gyilkolni gyorsan, tudnak teleportálni (hoppanálni), és száz meg száz támadásuk lehetne, az erőhasználat lenne egyedül hatásos ellenük, de a mágiát erősebbnek érzem
első: a Gyűrűk Ura-világ... amennyiben a sima harcosokat nézzük, Aragorn, Legolas, Gimli, uruk-haiok, akkor a leggyengébb az összes közül, viszont ha olyan neveket, mint Szauron, Toma, az istárok, a valák, Morgoth, az Egy Illúvatar, akkor itt lényegében mindenhatókkal számolhatunk, és egy végtelen erőszint ellen nemigazán lehet mit kezdeni; Illúvatar egymaga eltörölné a másik két fantasyvilágot egy gondolattal, de ha őt kivesszük, akkor is ott vannak a valák, Morgoth, Szauron a Gyűrűvel
megjegyzem, ez semmit nem von le a fantasyk értékéből és nem is rak hozzá, egyszerűen máshogy vannak megcsinálva, egy pillanat alatt ki tudok találni olyat, ami ezeknél is erősebb, sőt, a Biblia Istene is Illúvatarral van egyszinten
Ja, és megjegyzem, elég nehéz és körülményes összehasonlítani ezt, mivel mindegyikben túl sok, túl változatos lények vannak, és elképzelhető olyan is, hogy egy adott univerzumban egy faj erősebb mint a másik, ám egy másik fantasyból érkező fajjal az erősebb nem tud mit kezdeni, a gyengébbnek meg van olyan speciális tulajdonsága, amivel legyőzné azt, az adott univerzumbeli erősebb faj pedig immunis rá.
Meg hát mit vegyünk? Ha egy átlag rohír lovast, egy harci droidot meg egy varázslógyereket nézünk, akkor a rohírt mindketten legyőznék, a droid viszont, ha a gyerek ügyetlen, lelőné, ha ügyes és tehetséges, akkor ki tudná védeni a támadásokat s megsemmisítené azt. Na most ugyanebbe a képletbe egy Jedit beilleszteni a droid helyett azt eredményezné, hogy mindenképp a Jedi győzne, ha Dumbledore-t raknánk be, akkor droidostól-jedistől-rohírostól sem lenne kérdés, hogy a Roxfort igazgatója győzne.
Ha a legerősebbeket nézzük mindkét világból, tehát Illúvatar a GYU-ból, a legerősebb Sithek az SW-ből, Dumbledore a HP-ből, akkor 1. GYU, 2. HP, 3. SW.
Ha egész univerzumok mennének egymásnak, akkor a Harry Potter világát a Star Wars világa jóval nagyobb méreténél, jóval nagyobb látszámú harcosainál, a halálcsillagoknál fogva kiirtaná, viszont Illúvatar vagy a Valák vagy Szauron a Gyűrűvel ellen akkor sem lenne esélyük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!