Szerintetek is egyre butábbak az amerikai filmek?
Nekem kezd kialakulni egy olyan véleményem az amerikai filmek többségéről, hogy egy értéktelen, hazug, butító, undorító massza. Pl:
Vígjéték: A főszereplők sokszor egy papucsállatka értelmi szintjével vetekednek. Vajon mi a cél akkor?
Sci-fi: Az utóbbi 10 évben a legbutábbak, legigénytelenebbek ezek. Kedvenc kérdésem a Tom Cruise féle "Világok harcából": Az ufók Európából jöttek? (a fia kérdezte). Headshot neki!
Horror: Itt aztán van minden, ami nem kéne. Zombik tömkelege, mert a nézők is azok... hadd éljék bele magukat a szerepükbe.
Akció-krimi: Akár a sci-fik.
Dráma, thriller: Na ezekben a kategóriákban lehet esetleg értelmesebb filmeket is találni. Pedig én utáltam a drámát, de muszáj volt megszeretnem, ha nem akarok egysejtűeket bámulni.
A kötelező: vannak kivételek, csak nagyon kevés:
Pl:
Vígjáték: Időről időre
Sci-fi: A holnap határa
Horror: Ház az erdő mélyén
Akció: Emelt fővel
Nem az összes filmre írtam, csak a legtöbbre. De írtam, hogy vannak kivételek.
De például gondolhatok itt európai, vagy ázsiai filmek amerikaisítására. A _legtöbbször_ ezek gyenge utánzatai az eredetinek. Csúnya szóval: hollywood-osítása.
Pl: Starbuck. Utálom a franciákat, de ez egy jó film lett. Az amerikai verziót nem láttam, viszont eddig csak rossz véleményt hallottam /olvastam róla.
De mondom, várom a jó filmeket, ha valaki tud, írjon, akár akciót, sci-fi-t is. Vagy vígjátékot is akár. Mert a mostaniakkal úgy vagyok, hogy inkább ocsmányak, mint viccesek, többségükben.
"Zombik tömkelege, mert a nézők is azok..." Ez egy teljesen egyértelmű minden egyes emberre kiterjedt általánosító mondat.
De szerintem a legtöbb is erős túlzás, ugyanis sok jó film van.
Ha azt mondod, hogy több a gagyi, értelmetlen, ostoba film, mint a minőségi alkotás, az már helytálló, viszont ez mindig is így volt.
A legtöbb amcsi vígjáték valóban gusztustalan és értéktelen.
Amiket kivételnek tekintek és nekem tetszettek az a Förtelmes főnökök 2, illetve a Családi üzelmek és a Testcsere. Bár utóbbi kettő 1-2 jelenetnél átlépi sajnos a határt, de a film többi része tartja a színvonalat és minőségi szórakozást nyújt.
Valamint egy régebbi kevésbé ismert alkotást is említenék, amely személyes kedvencem. Ez pedig a Dilisek vacsorája című francia vígjáték.
""Zombik tömkelege, mert a nézők is azok..." Ez egy teljesen egyértelmű minden egyes emberre kiterjedt általánosító mondat. " - Oké, itt tényleg túloztam, akit megbántottam ezzel és nem érzi magát zombinak, annak bocs.
A Testcsere először tetszett is, de megnéztem 1 év múlva és barátnőmmel mindketten egyetértettünk, hogy mégsem annyira jó.
A Családi üzelmek tényleg jó film, sokat nevettem rajta. De ahogy írod, ott is befigyelt pár ízléstelen jelenet.
A FF 2-t és a Dilisek vacsoráját még nem láttam, de mindkettővel teszek egy próbát.
Kár, hogy már nincsenek ilyen jópofa vígjátékok, mint: A csaj nem jár egyedül, vagy a Mi kell a nőnek?, vagy a Tommyboy. És ízléstelen vígjátékból is lehetett olyat csinálni, amitől nem hányod el magad: pl Csupasz Pisztoly.
Horror:Démonok között,Majd most jön ki a mozikban nyáron a Poltergeist - Kopogó szellem
Thriller:1401-es szoba,Elnémultak,Kínzó közelség(kicsit dráma,de jó),A zodiákus,Éjjeli féreg,Azonosság,Fácángyilkosok,A tetovált lány,Viharsziget,A titkos ablak
Vígjáték:Austin Powers,Gyalog Galopp,Torrente
Sci-fi:Jövő héten lesz az Avengers 2-Age of Ultron
Történelmi/kosztumos:Grand Budapest hotel
Animációs:Rontó Ralph,Némó
Hirtelen ennyi jutott eszembe,de ahogy elküldöm az üzenetet,le merném fogadni,hogy vagy 100 be fog ugrani,szóval talán majd még írok........:-)
Nagyon érdekes Tom Hanks filmek: A davinchi-kód,Angyalok és Démonok
Még egy Vígjáték:Terminál
Fantasy:Jack az óriásölő
Akció:Fenegyerek
Sci-fi,akció:A sziget
Láttam és tetszett: Démonok között, Kínzó közelség, Austin Powers,Gyalog Galopp, Némó, Jack az óriásölő, A sziget, A zodiákus, A tetovált lány, A da vinci kód, Fenegyerekek (C. Lambert, Mario V. Peebles féle).
Láttam és nem tetszett: Azonosság, Viharsziget, Titkos ablak, Torrente, Bosszúállók (a hősök vitatkozása vicces volt, de elég nagy butaságok vannak benne, amiket nem tudtam elnézni neki), Rontó Ralph, Angyalok és Démonok, Terminál.
Nem láttam: Poltergeist - kopogó szellem, 1401-es szoba, Elnémultak, Éjjeli féreg, Fácángyilkosok, Grand Budapest Hotel.
Köszi a tippeket, ezekkel teszek egy próbát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!