Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Csak engem zavarnak ezek a...

Csak engem zavarnak ezek a modern számítógépes effektusok? (lent)

Figyelt kérdés
Annyira látszik rajtuk,hogy nem igazi,csak számítógéppel vannak odarakva.Pl.arra gondolok,amikor azt mutatják,ahogyan megy a repülő,vagy amikor valami nagy kígyó vagy szörny megy és úgy animálják meg.Vagy pl.a Végső állomás 1-2-3 részeiben sokkal látványosabb jelenetek vannak,mint a 4-5-ben.A régebbi filmek effektusai sokkal szebbek,valósághűbbek.Remélem értitek,mire gondolok.

2015. márc. 18. 19:36
 1/4 anonim ***** válasza:
nemcsak értjük, egyet is értünk. a fAszom televan ezzel a sok elCseszett cgi-al. kuka az összes. a nagyobb költségvetásű filmekben is baromi bazári az egész, az olcsóbb filmeket meg aztán teljesen élvezhetetlenné teszi. komolyan pár mai filmben bénább számítógép van mint a terminator 1-ben.
2015. márc. 18. 21:28
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenkit zavar, aki van olyan értelmes, hogy belássa, attól, hogy valami számítógépes meg modern technikával van megoldva, még nem lesz automatikusan jobb.

Személy szerint azt kedvelem, ha vegyítik a hagyományos effektusokat a CGI-vel és mindkettőnek kihasználják az előnyeit. Önmagukban a számítógépes effektusokkal amúgy semmi bajom sincs, csak legyenek jól megcsinálva és ne legyenek túlzásba víve.

2015. márc. 18. 21:46
 3/4 anonim ***** válasza:

egyetértek, végre egy értelmes gondolat ezen a szájton.

rohadtul szánalmas ez a mai cgi-mámor, ráadásul a mostani, tehetségtelen és ízléstelen blockbuster-rendezők olyan szinten túlhasználják, hogy szörnyű. nulla kreativitás, nulla tehetség, csak CGI.

régen a blockbusterekben még speciális effektusokat, maszkokat, díszleteket, vetített háttereket, speciális lencséket alkalmaztak. százszor kreatívabb, érdekesebb, izgalmasabb világot tártak a nézők elé, lásd pl. a birodalom visszavág lépegetőit, amiket stop motionnel keltettek életre.

de amikor bejöttek a vizuális effektusok a nyolcvanas évek végén, még volt pár tehetséges filmrendező, akik azokat a helyükön tudta kezelni. ott volt a forest gump, ahol csak azért használtak visual effectecet, hogy egy mai színész kezet foghasson egy történelmi szereplővel. ott oké, de ma már semmi mást nem csinálnak a CGI-vel, mint porig rombolják new yorkot századjára. de úgy tűnik, a tucatparaszt filmnézők ezt kajálják. miután a teljesen ostoba, de rohadtul látványos avatár minden rekordot megdöntött, ez az elméletem beigazolódott.

2015. márc. 19. 16:39
 4/4 anonim ***** válasza:
attól függ mit nézel valahol nagyon jól megcsinálták látványosra, és nem vitték tulzásba valahol már zavaró vagy gagyi, az avatarban mikor dzsungelben éjszaka az nagyon jó volt igazi mozi élmény azóta nem szórakoztam moziban olyan jól pedig csak átlagos film mágis jól szórakoztam, a kreatív megoldások amit szerencsére cameron alkalmaz megvannak a filmjeiben pl kamera fejleszés új technika alkalmazása, aminek megvan lesz eredménye sajnos mások viszont csak lopkodnak utánoznak illetve a pénzre mennek
2015. márc. 20. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!