Van olyan 2. világháborús film, ami a németek szemszögéből, az ő sikereikről szól, ahol nem alázzák őket porig? És játék van-e ilyen?
Tudom, volt már hasonló kérdés, és több filmet megnéztem már, amire azt írták, hogy németekről szól. Na ez fél igazság. Olyan filmre lennék kíváncsi, amiben a főszereplők a német oldalon harcolnak, sikereket érnek el, és nem szadistaként mutatják be őket, de nem is zsidómentőként.
Nem nagyon találtam olyan filmet, ahol a végén ne a szövetségesek nyertek volna. Vagy ahol ne haltak volna meg a németek. Vagy ami nem arról szólt, hogy a zsidókat megmentették és jót tettek volna velük. Vagy ami szadistaként ábrázolta volna őket.
Amit már láttam: Vaskereszt. A halál 50 órája inkább amerikai szemszögű. A tengeralattjárót láttam. Sztálingrád se egyértelműen német szemszögű. A harag is amcsi. Az ember a fellegvárban is az amcsikról szól.
Illetve létezik olyan játék, amiben nagyobbrészt német oldalról mutatja be a dolgokat, kampány? Call of Duty és társaiban egyedül a németekkel nem lehet lenni, csak multiban...
Én úgy érzem, hogy nagyon egysíkú a film-és játékipar ezáltal, manipulatívnak érzem, hogy szinte minden film vagy játék a németek megöléséről szól.
Hunde, wollt ihr ewig leben? ( https://www.youtube.com/watch?v=oxS7uFNX4sk)
Első világháborúsból még eszembe jut a Nyugaton a helyzet változatlan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!