Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A rasszistákat miért mindig...

A rasszistákat miért mindig erőszakos, szűk-látókörű embereknek állítják be a sorozatok?

Figyelt kérdés
Ott volt pl a Bansheeben Sharp karaktere (légyszi ne spoilerezzetek, a harmadik évadból még egy részt nem láttam) és most kezdtem el nézni a Walking Deadet és a második résznél járok és máris feltűnt egy rasszista, aki természetesen bunkó és erőszakos.
2015. márc. 9. 18:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
Mert azok.
2015. márc. 9. 18:38
 2/12 A kérdező kommentje:
lécci semmit ne spoilerezzetek le az említett sorozatokból, egyébként biztos vagyok benne, hogy még rengeteg példát lehetne hozni
2015. márc. 9. 18:39
 3/12 anonim ***** válasza:
68%
Bocsi nem! Nem mindegyik erőszakos, de mindegyik szűklátókörű.
2015. márc. 9. 18:40
 4/12 A kérdező kommentje:
Miért lennének azok, nem látom az érvhegyeket. Csak azokat a demagóg gondolatokat, amiket a TV beléd sulykolt.
2015. márc. 9. 18:49
 5/12 anonim ***** válasza:
Közel sem mindegyik rasszista erőszakos. Engem is annak tartanak, mivel gyűlölöm a cigányokat azért amit itt folytatnak, ennek ellenére senkivel nem szoktam üvöltözni, fizikailag sem bántok senkit, nem erőszakoskodok. Nem fogok lealacsonyodni az ő szintjükre.
2015. márc. 9. 18:57
 6/12 anonim ***** válasza:
94%

Sztereotípia. Az embereknek általában náci jelszókat skandáló, horogkeresztet viselő fiatalok ugranak be ha rasszistákról van szó, pedig a nézet nincs külső tulajdonsághoz, szokáshoz kötve mindig.

Egyáltalán nem mind ilyen, csak a többségnek él a tudatában ez a kopaszra borotvált, alacsony inteligenciájú bunkó-kép. Nos a legtöbb rasszista nézeteket kisebb-nagyobb mértékben valló emberek /mert nem mind egyből valami hatalmas náci/ gyakran hétköznapi személy. Ugyanolyan szélsőségesebbnek mondható nézet, mint egy csomó más, pl ateizmus, erős vallási meggyőződés, kommunizmust stb stb.

Akárki lehet lenéző véleménnyel más népcsoportokról, a jól öltözött értelmiségitől a munkásig.

2015. márc. 9. 18:58
 7/12 anonim ***** válasza:

A rasszizmus / bigottság / sovinizmus stb. mindig ok nélküli, egyedül indokolatlan előítletre alapoz.

És még ha fizikailag nem is erőszakoskodik (ami csak azért van mert fél a zsaruktól), a pszichológiai elnyomást attól még gyakorolja. Holott oka az nincsen rá hogy gyűlölködjjön, egyszerűen az a vallása hogy ő éppen gyűlölködik.

2015. márc. 9. 19:02
 8/12 anonim ***** válasza:
Azért mert a legtöbb ember szerint (akik nem rasszisták) a rasszizmus elítélendő és nagyon rossz dolog,aminek véget kell vetni.
2015. márc. 9. 19:11
 9/12 anonim ***** válasza:
Sokan félreértik magát a rasszizmus szót is, mert aki pl azért utálja a cigányokat amiért a többségük nem bír beilleszkedni a társadalomba, simán megkapja a rasszista szót. Pedig az aztán tényleg nem ok nélküli utálat.
2015. márc. 9. 21:41
 10/12 anonim ***** válasza:
Mert a tanult, normális átlagos emberek inkább előítéletesek, és erőszakosan csak a legszélsőségesebb esetben cselekszik az általa rossz szemmel nézet fajjal.
2015. márc. 9. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!