Japán akció/verekedős/yakuza filmek? Magyar szinkronnal?
Sonny Chiba filmjeit ajánlom. Nekem személyes kedvencem A sógun árnyéka. További filmek: Szamuráj reinkarnáció, Utcai harcos, A sógun ninjái, A sógun szamurájai, A sárkány hercegnő.
Nem az ő filmje, de igazi klasszikus: Szamurájok és banditák.
Javaslom még Akira Kurosawa ilyen témájú filmejeit, bár ezekben elsősorban nem az akció szokott dominálni. Mondjuk nem tudom, ezek közül melyikhez van szinkron.
Én igyekszem eredetiben beszerezni, de mindig raknak rá a lemezre szinkront. Ízlés kérdése, én jobban is szeretem felirattal afilmeket.
Még egy eszembe jutott: A sógun orgyilkosa. Nálunk kettőt (hármat) adtak ki, de valójában hét film készült. Azért írtam zárójelbe a hármat, mert valójában a filmek eredeti címe: Magányos farkas és farkaskölyök, de az ameriakiak A sógun orgyilkosa címmel az első két részből összevágtak egy filmet (amiből nem sokat láttam, mert nem bírtam :)). Érdemes megnézni, mert utalás van erre a filmre a Nagy zűr Kiskínában című filmben, illetve a Kill Bill végén ezt a filmet nézik.
Javaslom még az Azumi 1-2-t, bár ezek asszem nem japán filmek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!