Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Quentin Tarantino egy zseni?

Quentin Tarantino egy zseni?

Figyelt kérdés

A minap mikor megnéztem minden filmjét (kivéve két rövid filmet) elgondolkoztam,hogy mekkora egy tehetséges alak.

Számomra már egy Stanley Kubrick színvonalat képvisel ami nem egy egyszerű dolog.

Sokan túlsztároltnak tartják.Pedig nagyon groteszk sok tekintetben.

Kinek mi a véleménye róla?

Illetve kit tartotok zseninek mint rendező?

2015. febr. 16. 18:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Zseninek nem mondanám, de megvan benne az az irigylésre méltó tulajdonság, hogy a baromi jó és dús fantáziáját képes megmutatni a világnak is. Nagyon szeretem a filmjeit.

Egyébként aki zseninek mondható az pl:

Philip K Dick. Na ő benne is megvolt, hogy az elméje gondolatait papírra írja.

2015. febr. 16. 18:42
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem vagyok benne biztos de neki van köze a Szárnyas fejvadászhoz nemde?

Majd utána járok.:)

2015. febr. 16. 18:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Igen, az ő műve többek között a szárnyas fejvadász (könyvben sokkal jobb, és másabb)

de az ő műve a

- Különvélemény

- Emlékmás

- Next- holnap a múlté

- Felejtés bére

- Imposztor

- Elhagyott bolygó

- Kamera által homályosan

Ezek csak a filmek, de a könyvei sokkal jobbak.

Én most olvasom az "ember a fellegvárban " könyvét ami durván nagyon jó...:)

2015. febr. 16. 19:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Tarantino-t régen nagyon szerettem. Mára viszont az a problémám vele, hogy nem tudott túllépni saját árnyékán, az összes filmje a fölényeskedésről, a faszáskodásról szól. Ez persze régen elég volt sőt, több mint elég.

A Kutyaszorítóban mai napig az egyik kedvenc filmem. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne nézném meg az új filmjeit, de sikerült azzá válnia, aki lehetett volna.

Hogy kit tartok zseninek? Ahogy írtad például Kubrick-ot, Milos Forman-t, Billy Wilder-t, Sidney Lumet-et, a korai Scorsesse-t, a korai Terry Gilliam-et, Lars Von Trier-t, Bergman-t és még jó párat...

2015. febr. 17. 00:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Az.
2015. febr. 17. 11:21
 6/6 anonim ***** válasza:
A maga műfajában zseniális, de zseninek szerintem inkább azokat szokás tartani, akik valami művészit hoznak létre. Tarantino nem a magvas gondolatokról, hanem a szórakoztatásról híres.
2015. febr. 17. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!