Régi film címét keresem, ismeri valaki?
A 80-as évek elején a jugoszláv TV-ben ment, én csak több rövidebb részletet láttam belöle, mert nem voltam ott folyamaotsan a szobában. A film fekete-fehér volt, tehát aránylag régi. A szöveget nem értettem, mert nem magyarul ment, hanem szerb-horvátul.
Vagy Hitchcock-film volt, vagy valami hasonló stílusú. Az egész pszichó-krimiféle volt.
Amit tudok belöle: Valahol egy szállodában vagy hklinikán játszódott.
A föszereplö férfi nem az volt, akinek tartotta magát vagy tartották ök a többiek - csak arra emlékszem, hogy nem az volt az igazi neve, ami alatt szerepelt.
Neki pszichikai gondja volt: ha valahol párhuzamos vonalakat (villával húzott csíkok, villamossinek, sínyomok, stb) látott, akkor pánikrohamot kapott és a végén kiderült, hogy gyerekkorában egy tetöröl szánkóztak le a testvérével, aki utána leesett és egy vaskerítés tetején lévö csúcsok felnyársalták, ö meg nem tudta megakadályozi.
A férfire egy (ápoló)nö vigyáz egész idö alatt, de a férfi mellett áll, nem ellenséges.
A történekben a többiek valamit akarnak a férfitöl, vagy/illetve el akarnak nála érni valamit, ami a végén nem sikerül, mert rájön, hoyg mi történt a testvérével gyerekkorukban, és ettöl meggyógyul lelkileg.
Nem igazán sok, amit tudok, de hátha valaki felismeri, és tud segíteni megtalálni.
Elöre köszönöm mindenkinek, aki megpróbál segíteni.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!