Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Valaki segítene kitalálni...

Valaki segítene kitalálni melyik verekedős/karatés film lehet ez?

Figyelt kérdés

Édesapám említette, hogy régen volt egy kedvenc filmje, de nem emlékszik már a címére. Közeleg a születésnapja, így gondoltam egyik ajándékként megkeresem neki és kiírom DVD-re.

Amire emlékszik a filmmel kapcsolatban:

Valamilyen verekedős/shaolin szerzetes/karatés film volt. Hajléktalan (?) férfiból lett a végére harcos, mutatták a kiképzését, illetve még egy olyan jelenetet mondott, amikor két vizes vödröt vittek kifeszített karral és közben egyensúlyoztak. A főszereplőnek nem ment, ezért éjjel is felkelt, hogy gyakoroljon és fejlődjön. Végül belejött, olyannyira, hogy még a majdnem eleső társának is segített miközben a gerendán vagy rámpán egyensúlyoztak.

Tudom, nem sok én se tudtam elindulni vele a google-ben, de hátha másban is ilyen mély nyomot hagyott és megismeri. Köszönöm előre is!

2015. jan. 31. 00:05
 1/5 HalkHogen ***** válasza:

Nem tudom, de igen hasonló a sztorija egy igen régi Jackie Chan-filmnek. Több címen is fut: Shaolin halálkamrája, Faemberek. Az angol címe Shaolin Wooden Men.

Pár éve én fordítottam hozzá a feliratot, mert gyermekkori kedvencem volt a film.

2015. jan. 31. 00:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Egy híres alapfilm volt még a 80-as években a Shaolin 36. terme, ma A Shaolin 36 próbatétele címmel szerepel a port.hu-n, és torrent oldalakon is fent van. Akár ez is lehet, de konkrét jelenetekre már nem emlékszem belőle.

[link]

2015. jan. 31. 00:53
 3/5 HalkHogen ***** válasza:
A Chan-filmben baromi hosszú lépcsőkön kell hatalmas lyukas vödrökkel vizet szállítaniuk a folyótól, méghozzá érccipőben. Chan eleinte szerencsétlen, de egy bebörtönzött fasziban tanítómesterre lel. Meg egy nőci is sokat tanít neki: zsírral teli medencében kung-fuzást, ilyesmit.
2015. jan. 31. 07:39
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenki válaszát! :)

Sejtettem, hogy ennyi alapján nem lehet pontosan megmondani, de már ez a két cím is nagyon jó, megnézem őket, aztán kiderül, hogy melyik volt az, vagy rákérdezek, aztán hátha címről beugrik neki.

2015. jan. 31. 10:24
 5/5 HalkHogen ***** válasza:
A Chan-filmhez tudok adni datás linkeket, ha érdekel. Feliratos persze. Úgy az igazi.
2015. jan. 31. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!