Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Hogy tudtak a Hobbitból film...

Ben6159 kérdése:

Hogy tudtak a Hobbitból film trilógiát készíteni, miközben csak egy könyv íródott?

Figyelt kérdés
Ugye a Gyűrűk Urából is film trilógia készült,de ott más a helyzet, mert a könyv is trilógia. Az oldalak száma összesen 1836, míg a Hobbité 310! 1836 Vs. 310 és még is mindkettőből egy ugyanolyan hosszú film trilógia készült. Csak nekem nem világos, hogy ez hogy sikerült? :DD
2015. jan. 27. 23:11
 1/3 belapus ***** válasza:
2015. jan. 27. 23:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem helyesebb lenne úgy mondani, hogy a Hobbit filmtrilógiát a Hobbit c. könyv ihlette meg, mert az alapsztori alapját (13 törp Gandalf és Bilbó elmegy a hegyhez és megküzdenek az orkokkal) leszámítva nincs sok közös. A filmek időtartamának kb. a 70%-át a Peter Jackson és a forgatókönyvírók által alkotott elemek teszik ki, az utolsó film, az Öt Sereg Csatája (ami egyébként nagyszerűre sikeredett, félre ne értsd) szinte teljesen a stáb által van megalkotva, hiszen a könyvben ez a rész jó 10 oldalt foglalt el, Szauron nevét meg nem is említik :D Ha még hozzáadjuk az elhúzott csatákat, amikről a könyv sosem ír 1 oldalnál többet, a hozzáadott karakterek felépítését, a visszaemlékezéseket, a látványjeleneteket (sasok, földférgek, trollok, és minden ami Smaug), és a teljesen érdektelen drámákat, kijön az a 8 óra :D

Bár az tagadhatatlan, hogy a filmek egyetlen motivációja a pénz volt, ami elég szomorú, tekintve hogy így Hollywood belegázolt az irodalom egyik legszebben megalkotott univerzumába. Bár azt elég nagy túlzás lenne mondani, hogy Tolkien forog a sírjában, pedig elég sok kritikustól hallottam már.

2015. jan. 27. 23:36
 3/3 anonim ***** válasza:

A pénz beszél, a kutya ugat!

Ha én minden termékemet 3x tudnám eladni egy vevőnek, én is megtenném!

2015. jan. 28. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!